Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Αλλαγές στο σύμφωνο σταθερότητας ζητά στη λήξη της θητείας του ο Μοσκοβισί

Αλλαγές στο σύμφωνο σταθερότητας ζητά στη λήξη της θητείας του ο Μοσκοβισί
photo Reuters

Ο Πιέρ Μοσκοβισί τόνισε σήμερα πως η επόμενη Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα πρέπει να προχωρήσει σε ένα “σοβαρό καλλωπισμό” του συμφώνου σταθερότητας και ανάπτυξης.

Και αυτό πρέπει να γίνει σύμφωνα με τον Ευρωπαίο επίτροπο Μοσκοβισί, ώστε να επιτευχθεί η μείωση του χρέους των κρατών και να ευνοηθεί η ανάπτυξη.

«Επιθυμώ η επόμενη επιτροπή να διατηρήσει την επιλογή της ευελιξίας στο πλαίσιο των κανόνων και να είναι επίσης ικανή να προτείνει τη μεταρρύθμισή τους», δήλωσε ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, Πιέρ Μοσκοβισί στη διάρκεια συνάντησης στο Παρίσι με την Ένωση Δημοσιογράφων Οικονομικού και Χρηματοπιστωτικού Ρεπορτάζ (AJEF).

Ο Μοσκοβισί, τα καθήκοντα του οποίο λήγουν στο τέλος Οκτωβρίου, έκανε λόγο για «ανάγκη για ένα σοβαρό καλλωπισμό» του συμφώνου σταθερότητας και ανάπτυξης, το οποίο ορίζει τους κανόνες της ευρωζώνης κυρίως για το δημοσιονομικό έλλειμμα και το χρέος των χωρών μελών, ώστε «να καταστεί πιο ευανάγνωστο, πιο απλό, πιο αποτελεσματικό».

Ο Μοσκοβισί θα αντικατασταθεί την 1η Νοεμβρίου από τον Ιταλό πρώην πρωθυπουργό Πάολο Τζεντιλόνι, και στάθηκε και πάλι στη μείωση του διαρθρωτικού ελλείμματος, που αναμένεται ότι θα οδηγήσει σε μια μείωση του δημόσιου χρέους.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις