Παρασκευή, 29 Μαρ.
23oC Αθήνα

Αλλαγή ρότας στο μεταναστευτικό ζητάει ο Κουρτς

Αλλαγή ρότας στο μεταναστευτικό ζητάει ο Κουρτς
photo epa

Για πιο ευέλικτη προσέγγιση στο θέμα του μεταναστευτικού που ταλαιπωρεί την Ευρωπαϊκή Ένωση κάνει λόγο ο Σεμπάστιαν Κουρτς.

Ο Αυστριακός καγκελάριος Σεμπάστιαν Κουρτς τόνισε πως η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να αποκτήσει μια πιο ευέλικτη προσέγγιση, ώστε να μπορέσει να επιλύσει την αντιπαράθεση μεταξύ των μελών της για το μεταναστευτικό.

Ο κ. Κουρτς τόνισε πως τα κράτη μέλη της ΕΕ, αντί να συνεχίσουν με την ανεπιτυχή επιμονή σε δεσμευτικές ποσοστώσεις για την κατανομή των μεταναστών στις χώρες της ΕΕ, θα μπορούσαν να ακολουθήσουν ειδικές προσεγγίσεις προκειμένου να εκφράσουν «αλληλεγγύη» με τους εταίρους της ΕΕ.

«Αυτό σημαίνει πως κάθε κράτος θα πρέπει να συμβάλει εκεί όπου μπορεί και εκεί όπου υπάρχει νόημα», πρόσθεσε ο κ. Κουρτς, μιλώντας στις Βρυξέλλες σε μια σύνοδο κορυφής των ηγετών της ΕΕ.

Η Αυστρία, που ασκεί την εκ περιτροπής προεδρία της ΕΕ, θέλει να πραγματοποιηθεί πρόοδος στο κρίσιμο ζήτημα του μεταναστευτικού που ταλανίζει την Ευρωπαϊκή Ένωση, μέχρι το τέλος της θητείας της τον Δεκέμβριο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις