Πέμπτη, 25 Απρ.
20oC Αθήνα

“Αλλάξτε πολιτική, σώστε το κλίμα”

Κατέβηκαν τελικά χθες βράδυ από τη στέγη του κτιρίου του βρετανικού Κοινοβουλίου, στο Λονδίνο, οι ακτιβιστές της Greenpeace.

Με έναν πρωτότυπο τρόπο θέλησαν να «ξυπνήσουν» του πολίτες και τους πολιτικούς για την κλιματική αλλαγή.

Οι 19 ακτιβιστές που έμειναν στη στέγη από την Κυριακή, κατέβηκαν και συνελήφθησαν αμέσως.  Αλλα 23 άτομα, που συνελήφθησαν τα ξημερώματα της Δευτέρας για τον ίδιο λόγο,  αφέθηκαν ελεύθερα υπό όρους.

Τα μέλη της οργάνωσης είχαν σκαρφαλώσει στη στέγη του Κοινοβουλίου την παραμονή της επανέναρξης των συνεδριάσεών του για να τραβήξουν την προσοχή των πολιτικών στο θέμα της κλιματικής αλλαγής πριν από τη σύνοδο της Κοπεγχάγης, τον Δεκέμβριο. Είχαν απλώσει μάλιστα πανό που έγραφαν «Αλλάξτε πολιτική, σώστε το κλίμα».

Ο πρόεδρος του Κοινοβουλίου Τζον Μπέρκοου ανακοίνωσε στους βουλευτές ότι πρόκειται να διενεργηθεί έρευνα για το πρόβλημα της ασφάλειας του κτηρίου.

Τα τελευταία χρόνια η ασφάλεια του Κοινοβουλίου έχει πιαστεί στον ύπνο πολλές φορές. Τον Μάρτιο του 2004 μέλη της Greenpeace είχαν σκαρφαλώσει στον πύργο του Μπιγκ Μπεν, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον πόλεμο στο Ιράκ.

Δύο εβδομάδες αργότερα, ακτιβιστές για τα δικαιώματα των πατέρων έριξαν προφυλακτικά γεμάτα με αλεύρι μέσα στην αίθουσα της Βουλής, ενώ τον Φεβρουάριο του 2008 διαδηλωτές είχαν ανεβεί και πάλι στη στέγη, εκφράζοντας την αντίθεσή τους στην κατασκευή μιας τρίτης πίστας στο αεροδρόμιο του Χίθροου.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε