Κόσμος

Αλλάζουν τον προϋπολογισμό για να αποφύγουν τις πρόωρες εκλογές

Η κυβέρνηση μειοψηφίας προσπαθεί με σημαντικές αλλαγές και τροποποιήσεις στον προϋπολογισμό να αποφύγει το ενδεχόμενο να πάει η χώρα σε πρόωρες εκλογές

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Η κυβέρνηση μειοψηφίας των Συντηρητικών στον Καναδά, προχώρησε σε παραχωρήσεις προς κατηγορίες πολιτών στο σχέδιο του προϋπολογισμού, ανταποκρινόμενη σε αιτήματα, της αντιπολίτευσης. Σε αυτή την απόφαση οδηγήθηκε με την ελπίδα να αποφύγει την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, σύμφωνα με όσα δήλωσε ανώνυμη κυβερνητική πηγή, τη Δευτέρα.
 
Η ίδια πηγή αποκάλυψε ότι η κυβέρνηση θα προσθέσει στον προϋπολογισμό ένα ποσό 400 εκατομμυρίων καναδικών δολαρίων για τη χρηματοδότηση οικιακών μετασκευών για την εξοικονόμηση ενέργειας, αλλά και οικονομικά κίνητρα σε γιατρούς και νοσηλευτές, προκειμένου να εγκατασταθούν σε αγροτικές περιοχές.Και οι δύο αλλαγές, ανταποκρίνονται σε αιτήματα, που είχε θέσει ως όρους το κόμμα των Νέων Δημοκρατών, προκειμένου να υπερψηφίσει τον προϋπολογισμό. Να σημειωθεί ότι η κυβέρνηση χρειάζεται τη συνδρομή μιάς παράταξης στο κοινοβούλιο για να επιβιώσει πολιτικά.
 
” Έχουμε κάνει σαφές ότι δεν επιθυμούμε μία εκλογική αναμέτρηση, τώρα. Θα καταθέσουμε ένα προϋπολογισμό, που θα ανταποκρίνεται στο συμφέρον όλων των Καναδών “, υποστήριξε η ανώνυμη κυβερνητική πηγή, με την έναρξη της διαδικασίας κατάθεσης του προϋπολογισμού, στη βουλή.
 
” Όπου η αντιπολίτευση κατέθεσε λογικές προτάσεις για τροποποιήσεις, τις λάβαμε υπόψη και είναι σαφές ότι δράσαμε ανάλογα “, προσέθεσε.
 
 
Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Σκηνές τραγωδίας στη Βενεζουέλα μετά τους σεισμούς 7,2 και 7,5 Ρίχτερ – Σκληρή μάχη στα συντρίμμια για επιζώντες – 32 νεκροί, πάνω από 700 τραυματίες
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το Καράκας μετά τους ισχυρούς σεισμούς - Συνεργεία «παλεύουν» με τον χρόνο για την ανάσυρση των τραυματιών από τα συντρίμμια
REUTERS