Κόσμος

Αλληλεγγύη της Ε.Ε προς Ελλάδα και Κύπρο για την τουρκική προκλητικότητα

Την αλληλεγγύη τους τόσο προς την Ελλάδα όσο και προς την Κύπρο μετά τα πρόσφατα κρούσματα τουρκικής προκλητικότητας στην Κυπριακό ΑΟΖ, εξέφρασαν οι ηγέτες των 27 κρατών - μελών της Ε.Ε κατά την σύνοδο κορυφής.

Από την μεριά του ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ ανέφερε ότι ο Νίκος Αναστασιαδης και ολέξης Τσίπρας ενημέρωσαν τους ομολόγους τους για την προκλητική στάση της Τουρκίας.

“Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης και ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Αλέξης Τσίπρας μας ενημέρωσαν για τις τελευταίες εξελίξεις όσον αφορά τις τουρκικές παραβιάσεις στην ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο” ανέφερε ο πρόεδρος Τουσκ.

“Εκ μέρους όλων των ευρωπαίων ηγετών θα ήθελα να εκφράσω την αλληλεγγύη μας στην Κύπρο και την Ελλάδα και να καλέσω επειγόντως την Τουρκία να σταματήσει αυτές τις δραστηριότητες. Οι ευρωπαίοι ηγέτες στηρίζουν το κυριαρχικό δικαίωμα της Κύπρου να ερευνά και να εκμεταλλεύεται τους φυσικούς πόρους της, σύμφωνα με το ευρωπαϊκό και διεθνές δίκαιο, συμπεριλαμβανομένου του δικαίου της θάλασσας των Ηνωμένων Εθνών. Αυτή η δραστηριότητα αντιτίθεται στη δέσμευση της Τουρκίας για σχέσεις καλής γειτονίας με όλα τα κράτη-μέλη της ΕΕ.

Είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε με την Τουρκία και να επανεξετάσουμε το ζήτημα στη Σύνοδο του Μαρτίου, και να δούμε εάν υπάρχουν οι προϋποθέσεις για να πραγματοποιηθεί η συνάντηση στη Βάρνα στις 26 Μαρτίου”

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Αν ο Τραμπ «συνεχίσει να αψηφά τις Συνθήκες της Γενεύης, κινδυνεύει με κατηγορίες για εγκλήματα πολέμου» – Τι λένε ειδικοί
Οι Συνθήκες της Γενεύης, απαγορεύουν την καταστροφή «αντικειμένων απαραίτητων για την επιβίωση του άμαχου πληθυσμού», πράγμα που ο Τραμπ δείχνει να μην λαμβάνει υπόψιν απειλώντας να καταστρέψει το ηλεκτρικό δίκτυο του Ιράν
Ντόναλντ Τραμπ
«Πού είναι η έξοδος;»: Το εξώφυλλο του Time για τον πόλεμο του Τραμπ στο Ιράν
Τρεις εβδομάδες μετά την έναρξη του πολέμου στο Ιράν ο πρόεδρος των ΗΠΑ βρίσκεται σε αναζήτηση «εξόδου» από τη σύγκρουση - Ο ρόλος της επικεφαλής του προσωπικού του Λευκού Οίκου, Σούζι Γουάιλς
Εξώφυλλο του περιοδικού Time
Dailymail: Σάλος με τις δαπάνες 90.000 δολαρίων της Κίμπερλι Γκιλφόιλ στην Αθήνα
Η πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα φέρεται να ζήτησε την κατασκευή γηπέδου μπάσκετ 58.000 δολαρίων στην πρεσβευτική κατοικία στο Κολωνάκι, ενώ εξετάζεται και η πρόσληψη προσωπικού φωτογράφου, σύμφωνα με έγγραφα που διέρρευσαν
Κίμπερλι Γκιλφόιλ 10