Κόσμος

Αλβανία: Φυλακή χωρίς αναστολή για πρώην υπουργό

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Δικαστήριο στην Αλβανία έκρινε ότι ο πρώην υπουργός Εσωτερικών Σαϊμίρ Ταχίρι θα πρέπει να εκτίσει ποινή φυλάκισης τριών ετών και τεσσάρων μηνών για το αδίκημα της κατάχρησης εξουσίας, ακυρώνοντας την απόφαση κατώτερου δικαστηρίου που τον είχε αφήσει ελεύθερο με αναστολή.

Ο Ταχίρι κρίθηκε ένοχος το 2019 για κατάχρηση εξουσίας την εποχή που ήταν υπουργός Εσωτερικών, μεταξύ 2013-17. Καταδικάστηκε σε φυλάκιση τριών ετών και τεσσάρων μηνών με αναστολή, ενώ αθωώθηκε για τις κατηγορίες της διακίνησης ναρκωτικών.

Οι εισαγγελικές αρχές άσκησαν έφεση στην πρωτόδικη απόφαση. Σήμερα, το ανώτατο δικαστήριο έκρινε ότι ο πρώην υπουργός έλαβε δώρα από εμπόρους ναρκωτικών και καταχράστηκε την εξουσία του. Ο ίδιος αρνείται ότι διέπραξε οποιαδήποτε αξιόποινη πράξη. «Λυπάμαι που ήρθαν έτσι τα πράγματα. Ποτέ δεν παραβίασα τον νόμο. Είναι απλώς άδικο», έγραψε στη σελίδα του στο Facebook αφού έγινε γνωστή η ετυμηγορία των δικαστών.

Με βάση τον νόμο, θα πρέπει να αρχίσει να εκτίει αμέσως την ποινή του.

Ο Ταχίρι ήταν κάποτε στενός σύμμαχος του πρωθυπουργού Έντι Ράμα. Η υπόθεσή του πάντως δεν επηρέασε τη δημοτικότητα του Ράμα, ο οποίος εξασφάλισε μια τρίτη θητεία στην πρωθυπουργία, στις εκλογές του Απριλίου 2021.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Μαρίν Λε Πεν: Καταδικασμένη αλλά αποφασισμένη για το Ελιζέ, ξεκίνησε δυναμικά την προεκλογική εκστρατεία
Η Μαρίν Λε Πεν αιφνιδίασε αρκετούς χθες το βράδυ (07.07.2026), ανακοινώνοντας την υποψηφιότητά της στις προεδρικές εκλογές στη Γαλλία το 2027 - Με τον Μπαρντελά επισκέφθηκαν σήμερα μια αγορά στη Λα Φλες
Μαρίν Λε Πεν και Ζορντάν Μπαρντελά αγορά στη Λα Φλες, βορειοδυτικά του Παρισιού
Ο Ερντογάν επιμένει για ένταξη της Τουρκίας στο SAFE: Να αρθούν οι περιορισμοί στην αμυντική βιομηχανία μεταξύ των συμμάχων
«Παρά τις απόπειρες σαμποτάζ, εκτιμώ την αποφασιστική ηγεσία του φίλου μου Προέδρου Τραμπ στην προσπάθεια να τεθεί η κρίση του Ιράν σε τροχιά επίλυσης»
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν
Θρίλερ με τη βομβίστρια στο Μονακό: Βρέθηκε «θάλαμος βασανιστηρίων» στο σπίτι πρώην αστυνομικού – Η τελευταία φορά που εθεάθη ζωντανή, βίντεο από κάμερα
Η 39χρονη Αναστασία Μπερεζόφσκα υπέφερε πριν τη σκοτώσουν με σφαίρα στο κεφάλι - Είχε πάρει αμοιβή 131.000 ευρώ για να σκοτώσει τον Ουκρανό ολιγάρχη
Anastasia Berezovska