Κόσμος

Αλβανία: Νέα άγρια επεισόδια με δακρυγόνα στην Βουλή! [pics]

Η κατάσταση στην γειτονική Αλβανία κάθε άλλο παρά εξομαλύνεται, με νέα επεισόδια να σημειώνονται έξω από τη Βουλή σε διαδήλωση της αντιπολίτευσης.

Η αστυνομία των Τιράνων έκανε εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων για να διαλύσει τους χιλιάδες διαδηλωτές της αντιπολίτευσης που προσπάθησαν να εισβάλουν στη Βουλή στην Αλβανία, την ώρα που συνεδρίαζαν οι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος.

Η αιφνιδιαστική ανακοίνωση από τον πρόεδρο της Βουλής για την διεξαγωγή σήμερα συνεδρίασης του σώματος, που ήταν να γίνει την προηγούμενη Πέμπτη αλλά είχε αναβληθεί λόγω της τεταμένης ατμόσφαιρας που είχαν δημιουργήσει οι διαδηλώσεις μπροστά στο κοινοβούλιο, προκάλεσε την έντονη αντίδραση της αντιπολίτευσης, η οποία κάλεσε τους οπαδούς της σε νέα διαδήλωση έξω από τη Βουλή, την ίδια ώρα.

Χαμός στην Αλβανία!

Χιλιάδες πολίτες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και περικύκλωσαν το κτίριο της Βουλής, το οποίο φρουρούσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. Οι διαδηλωτές επιχείρησαν πρώτα να εμποδίσουν τους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος να εισέλθουν στη Βουλή και στη συνέχεια επιχείρησαν να σπάσουν τον κλοιό της αστυνομίας η οποία έκανε εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων για να τους απωθήσει.

Οι εικόνες είναι ενδεικτικές

albania protest albania protest albania protest albania protest albania protest albania protest albania protest albania protest albania protest

Οι ηγέτες της αντιπολίτευσης θεωρούν τη Βουλή παράνομη και επανέλαβαν, το αίτημά τους για παραίτηση της κυβέρνησης Ράμα, από τον οποίο ζητούν να εγκαταλείψει τη χώρα.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Λιουλεζίμ Μπάσα κάλεσε την αστυνομία να εισέλθει στη Βουλή και να συλλάβει, τους εγκληματίες, όπως τους χαρακτήρισε, κυβερνητικούς βουλευτές, «πριν το κάνει ο λαός».

Η ατμόσφαιρα μπροστά στο κτίριο της βουλής παρέμενε έως το βράδυ τεταμένη ενώ στο εσωτερικό οι βουλευτές συνέχιζαν τη συνεδρίαση με τον πρωθυπουργό Ράμα να συμμετέχει σε κομματική συγκέντρωση στην πόλη Λούζνια.

Φωτογραφίες: Reuters

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Γερμανία: Έτοιμη να χρηματοδοτήσει πακέτο στρατιωτικής βοήθειας 500 εκατ. δολαρίων για την Ουκρανία
Το Βερολίνο, σε συνεργασία με εταίρους του ΝΑΤΟ, αναλαμβάνει πρωτοβουλία για ένα από τα πρώτα ολοκληρωμένα πακέτα στήριξης προς το Κίεβο, με έμφαση στην αντιαεροπορική άμυνα
Γερμανικά τεθωρακισμένα Leopard και Puma
Πολωνία: Ο Τουσκ καλεί την Ευρώπη να πείσει τον Τραμπ ότι «κανείς δεν μπορεί να εμπιστευτεί τη Ρωσία»
Ο πρωθυπουργός της Πολωνίας προειδοποιεί για την πρόθεση της Μόσχας να μειώσει την στρατιωτική παρουσία του ΝΑΤΟ στην Ανατολική Ευρώπη και ζητά μια ενωμένη συμμαχία απέναντι στο Κρεμλίνο
Ο πρωθυπουργός της Πολωνίας Ντόναλντ Τουσκ
Ανάλυση Politico: Οι Ευρωπαίοι αισιόδοξοι αλλά επιφυλακτικοί μετά την ανταλλαγή απόψεων με τον Τραμπ για κατάπαυση του πυρός
Το Βερολίνο και το Παρίσι ελπίζουν ότι ο Ντόναλντ Τραμπ θα υπερασπιστεί την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας απέναντι στον Βλαντίμιρ Πούτιν, ωστόσο παραμένει αβεβαιότητα για τις πραγματικές του προθέσεις
Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι και ο Γερμανός Καγκελάριος Φρίντριχ Μερτς 1