Πέμπτη, 2 Μαΐ
23oC Αθήνα

Αμάντα Γκόρμαν: Η ποιήτρια που εντυπωσίασε στην ορκωμοσία Μπάιντεν έδωσε το όνομά της σε φύκι

Αμάντα Γκόρμαν: Η ποιήτρια που εντυπωσίασε στην ορκωμοσία Μπάιντεν έδωσε το όνομά της σε φύκι
Φωτογραφία Αρχείου

Το όνομα της Αμάντα Γκόρμαν, της ποιήτριας που εντυπωσίασε στην τελετή ορκωμοσίας του προέδρου των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν τον Ιανουαριο του 2021, δόθηκε σε ένα νέο είδος… φυκιού!

Η νεαρή ποιήτρια, μετά την εμφάνισή της στην τελετή ορκωμοσίας του προέδρου Τζο Μπάιντεν, έγινε έμπνευση για τους ερευνητές του Ινστιτούτου Boyce Thompson καθώς έψαχναν πως να ονομάσουν το νέο… φύκι! για την ονομασία ενός φυκιού.

Ο Fay-Wei Li δήλωσε πως οι ερευνητές ανακάλυψαν το πράσινο φύκι, Gormaniella terricola, από την κεντρική Νέα Υόρκη το 2020, ενώ η πόλη και η χώρα (και ο κόσμος) βίωναν «σκοτεινούς καιρούς» εν μέσω της πανδημίας COVID-19 και των ταραχών που προκλήθηκαν στις 6 Ιανουαρίου 2021 στο Καπιτώλιο, όταν οπαδοί του Ντόναλντ Τραμπ ουσιαστικά θέλησαν να εμποδίσουν την επικύρωση του εκλογικού αποτελέσματος, το οποίο δεν αναγνώριζε ο τότε πρόεδρος της χώρας. Εκείνη τη δύσκολη περίοδο, λοιπόν, προσπαθούσαν να βρουν το όνομα που θα έδιναν στο νέο είδος φυκιού.

Ο Li, επίκουρος καθηγητής στη Σχολή Επιστήμης Φυτών στο Πανεπιστήμιο Κορνέλ, είπε ότι η ομάδα άντλησε έμπνευση όταν η Γκόρμαν απήγγειλε το ποίημά της, «The Hill We Climb» κατά την ορκωμοσία του Τζο Μπάιντεν στις 20 Ιανουαρίου, αποφασίζοντας τελικά να δώσει το όνομά της στο είδος άλγης.

«Σε κάποιο σημείο που μερικές φορές ήταν δύσκολο να βρούμε νόημα στην έρευνά μας, η Αμάντα Γκόρμαν μας χάρισε αυτό το απίστευτα αναζωογονητικό ποίημα που μας έδωσε ανανεωμένη αίσθηση ελπίδας στο εργαστήριο» είπε.

Υπενθυμίζεται ότι η μόλις 22 ετών Αμάντα Γκόρμαν, έγινε η νεότερη ποιήτρια στην ιστορία των ΗΠΑ που απήγγειλε ποίημα σε ορκωμοσία Αμερικανού προέδρου.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις