Κόσμος

Αμαζόνιος: Πέντε άτομα επέζησαν για 36 ώρες πάνω στο φτερό ενός αεροπλάνου σε βάλτο περικυκλωμένο από αλιγάτορες

«Δεν μπορούσαμε να πιούμε νερό, ούτε να φύγουμε. Ήμασταν εγκλωβισμένοι», περιέγραψε ο πιλότος
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Τον γύρο του κόσμου κάνει η περιπέτεια που είχαν πέντε άτομα, μεταξύ των οποίων και ένα μικρό παιδί, όταν το μικρό αεροπλάνο στο οποίο επέβαιναν πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση σε ποταμό στον Αμαζόνιο. Για 36 ώρες παρέμειναν πάνω στο φτερό, περικυκλωμένοι από αλιγάτορες. 

Ήταν την περασμένη Πέμπτη (01.05.25) τα ίχνη του αεροπλάνου που είχε απογειωθεί από την πόλη Μπάουρες με προορισμό το Τρινιδάδ, χάθηκαν από τα ραντάρ. Αμέσως σήμανε «συναγερμός», με τις τοπικές αρχές να στήσουν επιχείρηση έρευνας και διάσωσης στην περιοχή του Αμαζονίου στη Βολιβία. 

Ωστόσο, 48 ώρες αργότερα από την αναγκαστική προσγείωση του αεροπλάνου και πάρα την επιχείρηση έρευνας, οι τρεις γυναίκες, το παιδί και ο 29χρονος πιλότος εντοπίστηκαν ζωντανοί από ντόπιους ψαράδες, κοντά στον ποταμό Ιτανόμας, σε μία απομονωμένη περιοχή με λιμνοθάλασσες και βάλτους.

Τα πέντε άτομα βρέθηκαν σε «εξαιρετική κατάσταση», όπως δήλωσε ο Γουίλσον Άβιλα, επικεφαλής των τοπικών επιχειρήσεων έκτακτης ανάγκης.

Σύμφωνα με τον  πιλότο, ο κινητήρας του αεροσκάφους παρουσίασε ξαφνικά βλάβη, με αποτέλεσμα να χάσει ύψος. Τότε ο 29χρονος αποφάσισε να τον προσγειώσει σε έναν βάλτο, κοντά σε λίμνη.

«Στεκόμασταν πάνω στο αεροπλάνο και ήμασταν περικυκλωμένοι από αλιγάτορες – κάποιοι έφτασαν σε απόσταση τριών μέτρων», όπως περιέγραψε. Ωστόσο, ο ίδιος εκτίμησε πως η διαρροή καυσίμων στο σημείο απέτρεψαν τα μεγάλα ερπετά να τους πλησιάσουν περισσότερο.

«Δεν μπορούσαμε να πιούμε νερό, ούτε να φύγουμε. Ήμασταν εγκλωβισμένοι», πρόσθεσε ο πιλότος, σημειώνοντας μάλιστα, πως δέχθηκαν και την «επίσκεψη» μίας ανακόντα.

Τα πέντε άτομα κατάφεραν να επιβιώσουν για 36 ώρες πάνω στο φτερό του αεροπλάνου τρώγοντας μόνο αλεύρι, που είχε μαζί της η μία από τις γυναίκες. 

Μετά τον εντοπισμό του αεροσκάφους από τους ψαράδες, κινητοποιήθηκε ελικόπτερο που μετέφερε και τους πέντε διασωθέντες στο πλησιέστερο νοσοκομείο για προληπτικές εξετάσεις.

Ο διευθυντής του Υγειονομικού Τμήματος του Μπένι, Ρούμπεν Τόρες, ευχαρίστησε όλους τους φορείς για τον συντονισμό. «Υπήρξε πολλή φημολογία και πολλές θεωρίες όσο το αεροσκάφος αγνοείτο. Είμαι πραγματικά χαρούμενος γιατί στο τέλος όλες οι υπηρεσίες ενώθηκαν και σώσαμε αυτές τις ζωές», δήλωσε.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Σε εξέλιξη η επιχείρηση για την απομάκρυνση των επιβατών του κρουαζιερόπλοιου με τον χανταϊό - Αναχώρησαν από την Τενερίφη οι Ισπανοί και οι Γάλλοι
Ο 70χρονος Έλληνας που βρισκόταν στο κρουαζιερόπλοιο θα πετάξει για Ολλανδία και από εκεί θα τον παραλάβει αεροσκάφος της Πολεμικής μας Αεροπορίας για να τον μεταφέρει στην Ελλάδα
REUTERS
Το κρουαζιερόπλοιο με τα κρούσματα χανταϊού στην Τενερίφη - Live η επιχείρηση αποβίβασης των επιβατών, οι πρώτοι Ισπανοί επιβιβάζονται στο αεροσκάφος
30 μέλη του πληρώματος θα παραμείνουν εντός του κρουαζιερόπλοιου και θα ταξιδέψουν στην Ολλανδία όπου θα γίνει και απολύμανση
ισπανία
5