Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Αμερικανικές εκλογές – Ξεκάθαρος Μπάιντεν σε Τραμπ: «Θα εκδιωχθείς αν δεν δεχθείς την ήττα»!

Μπάιντεν - Τραμπ - Pfizer
Reuters

Στα άκρα οδηγούνται οι αμερικανικές εκλογές με τον Τζο Μπάιντεν να ανεβάζει κι αυτός τους τόνους απέναντι στον Ντόναλντ Τραμπ.

Με τις αμερικανικές εκλογές να δείχνουν Μπάιντεν για… President το επιτελείο του υποψηφίου των Δημοκρατικών στέλνει ξεκάθαρο μήνυμα στον αρνητή, μέχρι στιγμής, των εκλογικών αποτελεσμάτων, Τραμπ. “Θα εκδιωχθεί” (!) από τον Λευκό Οίκο, αν αρνηθεί να παραδεχτεί την ήττα του, η οποία φαίνεται ολοένα και πιο πιθανή, δηλώνει ένας εκπρόσωπος του Τζο Μπάιντεν.

Ο 77χρονος Μπάιντεν είναι πλέον στο κατώφλι της προεδρικής κατοικίας των ΗΠΑ, αφού πήρε κεφάλι στην Τζόρτζια και την Πενσιλβάνια, όμως ο Τραμπ δείχνει αποφασισμένος να αμφισβητήσει το αποτέλεσμα της κάλπης. Προς το παρόν, κανείς δεν έχει ανακηρυχθεί νικητής.

“Οι Αμερικανοί θα αποφασίσουν το αποτέλεσμα αυτών των εκλογών”, είπε σήμερα, Παρασκευή (06.11.2020) ένας εκπρόσωπος του Μπάιντεν, ο Άντριου Μπέιτς. “Και οι αμερικανικές αρχές είναι απολύτως ικανές να εκδιώξουν τους εισβολείς από τον Λευκό Οίκο”, πρόσθεσε.

Click4more: Το… έληξε η Πελόζι! «Εκλεγμένο Πρόεδρο» αποκάλεσε τον Μπάιντεν

Η καταμέτρηση των ψήφων συνεχίζεται ακόμη, με αργούς ρυθμούς, σε πολλές Πολιτείες. Αν ο Μπάιντεν διατηρήσει τελικά το μικρό προβάδισμά του στην Πενσιλβάνια, θα συγκεντρώσει αρκετούς μεγάλους εκλέκτορες για να αναδειχθεί πρόεδρος, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα στις υπόλοιπες Πολιτείες.

Το βράδυ της Πέμπτης (05.11.2020) ο Τραμπ έκανε για άλλη μια φορά λόγο για “νοθεία” στις εκλογές, χωρίς να παρουσιάσει νέα στοιχεία.

Αμερικανικές εκλογές: Μπροστά ο Τζο και στην Αριζόνα

Στην Αριζόνα, ο Τζο Μπάιντεν διατηρεί το προβάδισμα, με καταμετρημένο το 92% των ψήφων. Ο Μπάιντεν προηγείται με ποσοστό 50%, έναντι 48,6% του Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με την εταιρεία δημοσκοπήσεων Edison Research.

Η διαφορά των δύο υποψηφίων ανέρχεται σε 43.779 ψήφους.

Στην κομητεία Μαρικόπα, όπου βρίσκεται το Φοίνιξ, η μεγαλύτερη πόλη, έχει καταμετρηθεί το 92,25 των ψήφων και ο Μπάιντεν προηγείται με ποσοστό 50,9% έναντι 47,7% του Τραμπ.

χάρτης αμερικανικές εκλογές

Αμερικανικές εκλογές: Προβάρει το κοστούμι του προέδρου ο Μπάιντεν! 

Δεν ανεβαίνει απλά τα σκαλιά του Λευκού Οίκου, αγγίζει και το… πόμολο της πόρτας του Οβάλ Γραφείου ο Τζο Μπάιντεν. Μπορεί ο Ντόναλντ Τραμπ να… λέει ό,τι θέλει και να προκαλεί οργή ακόμη και από τους Ρεμπουμπλικάνους, οι κάλπες, όμως, “μίλησαν”. Και αν τα πράγματα παραμείνουν ως έχουν, τότε ο νικητής στις αμερικανικές εκλογές θα είναι ο υποψήφιος των Δημοκρατικών. 

Μετά την ανατροπή στην Τζόρτζια, νωρίτερα, ο Τζο Μπάιντεν έκανε την ανατροπή και στην Πενσιλβάνια. Την πολιτεία που δίνει 20 εκλέκτορες και ήταν η μοναδική που χρειαζόταν για να νικήσει τον Ντόναλντ Τραμπ. Από την ώρα που έκλεισαν οι κάλπες στις αμερικανικές εκλογές, ο νυν πρόεδρος προηγούνταν σταθερά στην Πενσιλβάνια. 

Click4more Εκλογές ΗΠΑ: Ανατροπή στη Τζόρτζια και προβάδισμα Τζο Μπάιντεν!

 

Τις τελευταίες ώρες, όπως και στην Τζόρτζια, όμως, ο Τζο Μπάιντεν έκανε το μεγάλο ντεμαράζ. Και λίγες ώρες αφού η Τζόρτζια με τους 16 εκλέκτορες άρχισε να πηγαίνει προς το… μπλε (1.097 πλέον οι ψήφοι που χωρίζουν τους δυο), το ίδιο έκανε και η Πενσιλβάνια. Πλέον,  με καταμετρημένο το 95% των ψήφων, ο Δημοκρατικός υποψήφιος προηγείται του απερχόμενου προέδρου με 6.406 ψήφους, σύμφωνα με το Fox News. Τα ποσοστά; 49,5% για τον Μπάιντεν, 49,4% για τον Τραμπ. Και με την καταμέτρηση των επιστολικών ψήφων να συνεχίζεται (όπου ο Μπάιντεν προηγείται με συντριπτικό ποσοστό) το πιθανότερο είναι πως η διαφορά θα μεγαλώσει.

Ο Τζο Μπάιντεν πέρασε μπροστά στην κρίσιμη πολιτεία της Πενσιλβάνια μετά την καταμέτρηση του 95% των ψήφων, εξασφαλίζοντας το  των ψήφων έναντι 49,3% του απερχόμενου προέδρου Τραμπ, σύμφωνα με το Edison Research, ενώ συνεχίζεται η καταμέτρηση ενσωματώνοντας επιστολικές ψήφους, όπου ο Τζο Μπάιντεν προηγείται με συντριπτικό ποσοστό, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις.

Ακόμη και χωρίς την πολιτεία της Αριζόνα (με τους 11 εκλέκτορες), αν επιβεβαιωθεί η ανατροπή και ο Μπάιντεν νικήσει στην Πενσιλβάνια, φτάνει τους 273 εκλέκτορες και εκλέγεται ο 46ος πρόεδρος των ΗΠΑ. Αν δεν κερδίσει, τελικά την Πενσιλβάνια αλλά επικρατήσει στη Νεβάδα (όπου προηγείται), στην Αριζόνα (όπου επίσης προηγείται) ή στην Τζόρτζια και πάρει κερδίσει την προεδρία των ΗΠΑ. 

Διαβάστε εδώ όλες τις ειδήσεις για τις αμερικανικές εκλογές 2020.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις