Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Αμερικανικές εκλογές: Σάρωσε σε… τηλεθέαση το Fox News κι ας εκνεύρισε τον Ντόναλντ Τραμπ

Fox news αμερικανικές εκλογές

Από την πρώτη στιγμή, το Fox News (γνωστό εδώ και χρόνια για τα… ρεπουμπλικανικά του αισθήματα) είχε δώσει προβάδισμα νίκης στις αμερικανικές εκλογές στον Τζο Μπάιντεν. Είναι το πρώτο μέσο που έδωσε στον Δημοκρατικό υποψήφιο κρίσιμες πολιτείες όπως η Αριζόνα (κι έκανε έξαλλο τον Ντόναλντ Τραμπ).

Η κάλυψη από το Fox News μπορεί να μην άρεσε στον Ντόναλντ Τραμπ και τους υποστηρικτές του αλλά φαίνεται ότι άρεσε σε εκατομμύρια πολίτες που ήθελαν να ενημερωθούν για τις εξελίξεις στις αμερικανικές εκλογές. Και το γνωστό δίκτυο ήταν στην πρώτη θέση της τηλεθέασης με 14,1 εκατ. τηλεθεατές στην prime time!  

Click4more Εκλογές ΗΠΑ: Ο Μπάιντεν με το ένα πόδι στον Λευκό Οίκο – Η Πολιτεία κλειδί

Στη δεύτερη θέση της τηλεθέασης βρέθηκε στο CNN της AT&T Inc με 9,4 εκατομμύρια τηλεθεατές για τη ζώνη τηλεθέασης από τις 20:00 μέχρι τις 23:00 το βράδυ (ώρα Ανατολικής Ακτής), ενώ στην τρίτη θέση ακολούθησε το MSNBC της Comcast Corp με 76 εκατομμύρια τηλεθεατές (Nielsen).

Το Fox News είναι ιδιοκτησίας της κοινοπραξίας Fox Corp του Ρούπερτ Μέρντοχ, με τους σχολιαστές του να προωθούν την πολιτική ατζέντα του Τραμπ. Ήταν ωστόσο το μοναδικό που υποστήριζε επί τρεις ώρες ότι ο Μπάιντεν θα κερδίσει την Αριζόνα.

Η καταμέτρηση των (επιστολικών) ψήφων συνεχίζεται στις ΗΠΑ.

Το Fox News έκανε πέντε ώρες νωρίτερα από το CNN την πρόβλεψη ότι ο Μπάιντεν θα πάρει την Βιρτζίνια.

Παράλληλα, προηγήθηκε κατά 90 λεπτά της πρόβλεψης του αμερικανικού πρακτορείου ειδήσεων Associated Press, μεταδίδοντας ότι ο Τραμπ θα νικήσει στη Φλόριντα. Όλες του οι προβλέψεις, επιβεβαιώθηκαν.

Διαβάστε εδώ όλες τις ειδήσεις για τις αμερικανικές εκλογές 2020.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις