Κόσμος

Αμερικανός ΥΠΕΞ: «Έχουμε διαφορές με την Τουρκία, αλλά είναι πολύτιμος σύμμαχος»

Στις σχέσεις των ΗΠΑ με την Τουρκία αναφέρθηκε ο Αμερικανός ΥΠΕΞ Άντονι Μπλίνκεν προσπαθώντας να κρατήσει ισορροπίες.

«Δεν είναι μυστικό ότι έχουμε διαφορές με την Τουρκία» ανέφερε ο Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ ‘Αντονι Μπλίνκεν, σε διαδικτυακή συζήτηση στην οποία συμμετείχε με τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, σημειώνοντας το ζήτημα των S400, αλλά και της Ανατολικής Μεσογείου.

Παράλληλα, ο Αμερικανός Υπουργός Εξωτερικών υπογράμμισε: «Δεν είναι επίσης μυστικό ότι η Τουρκία είναι παλαιός και πολύτιμος σύμμαχος». Προσέθεσε ότι είναι θετικό παράδειγμα το γεγονός ότι το ΝΑΤΟ λειτούργησε ως «όχημα αποτροπής για αποκλιμάκωση» και τόνισε ότι «πρέπει να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε σε αυτό, είμαστε αποφασισμένοι να το κάνουμε».

«Να κρατήσουμε την Τουρκία στη Συμμαχία παρά τις διαφορές»

Η Ατλαντική Συμμαχία μπορεί να αναδειχθεί ισχυρότερη έπειτα από μία περίοδο εσωτερικών διαιρέσεων και πρέπει να κρατήσει την Τουρκία στον πυρήνα των διατλαντικών δεσμών, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Αντονι Μπλίνκεν κατά την πρώτη επίσκεψή του σήμερα στην έδρα του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.

Παρά τις δημόσιες διαφορές με την Αγκυρα, οι Ηνωμένες Πολιτείες και το ΝΑΤΟ έχουν ισχυρά συμφέροντα να κρατήσουν την Τουρκία προσδεδεμένη στην Συμμαχία.

«Η Τουρκία είναι ένας παλαιός και πολύτιμος σύμμαχος», είπε ο Αντονι Μπλίνκεν προσθέτοντας ότι είναι και προς το συμφέρον της Αγκυρας η παραμονή στην Ατλαντική Συμμαχία.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Politico για τη Διάσκεψη του Μονάχου: Η Ευρώπη ξοδεύει περισσότερα για την Άμυνα και μπορεί να ορθώσει ανάστημα στον Τραμπ
Η Ευρώπη προσπαθεί να κόψει τον «ομφάλιο λώρο» από τις ΗΠΑ και να σταθεί ανεξάρτητη - Η κοινή στάση των Ευρωπαίων στη Διάσκεψη και το δημιούργημα του Τραμπ που μάλλον δεν του αρέσει
Κιρ Στάρμερ / Φρίντριχ Μερτς / Εμανουέλ Μακρόν
Reuters: Οι ΗΠΑ προετοιμάζονται για πόλεμο διάρκειας κατά του Ιράν – Οι απειλές Τραμπ και ο φόβος για αντίποινα
Ο αμερικανικός στρατός προετοιμάζεται πυρετωδώς ώστε να είναι έτοιμος στην περίπτωση που δώσει την εντολή ο Τραμπ - Παρά τις διαβουλεύσεις, ο Αμερικανός πρόεδρος δεν έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο στρατιωτικής επιχείρησης
Aεροπλανοφόρο