Σάββατο, 1 Ιουν.
28oC Αθήνα

Αμετακίνητη η Μέρκελ για τις κυρώσεις στη Ρωσία

Αμετακίνητη η Μέρκελ για τις κυρώσεις στη Ρωσία

Μπορεί η Άνγκελα Μέρκελ να τονίζει ότι πρέπει να επανεξεταστούν οι όροι της συνεργασίας με τη Ρωσία στο πεδίο της ενέργειας, ωστόσο ξεκαθαρίζει ότι προς το παρόν δεν υπάρχει περιθώριο “χαλάρωσης” των οικονομικών κυρώσεων κατά των Ρώσων.

Η γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ δήλωσε σήμερα ότι επί του παρόντος υπάρχουν σοβαροί λόγοι οι οποίοι συνηγορούν υπέρ του να συνεχιστεί η ενεργειακή συνεργασία με τη Ρωσία, πρόσθεσε όμως αυτό θα μπορούσε να αλλάξει εάν η Μόσχα συνεχίσει να παραβιάζει βασικές αρχές.

Μιλώντας κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης Τύπου στο Βερολίνο την οποία παραχώρησε από κοινού με τον πρωθυπουργό της Φιλανδίας Αλεξάντερ Στουμπ η γερμανίδα καγκελάριος δήλωσε ότι μεσομακροπρόθεσμα, μπορεί να κριθεί απαραίτητη η αναθεώρηση της συνεργασίας με τη Ρωσία σε ό,τι αφορά την ενέργεια.

Η Μέρκελ υπογράμμισε ότι θεωρεί σημαντικό να συνεχιστεί η άσκηση πίεσης από μέρους της διεθνούς κοινότητας στη Ρωσία και ότι η Γερμανία και η Φινλανδία είναι σύμφωνες προς αυτό.

Η γερμανίδα καγκελάριος πρόσθεσε δε ότι δεν κρίνει πως υπάρχει το περιθώριο για τη χαλάρωση των διεθνών οικονομικών κυρώσεων κατά της Ρωσίας αυτή τη στιγμή.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μήνυμα από Μόσχα: Θέλουμε να βελτιώσουμε τις σχέσεις μας με τον Ομπάμα

“Η Μόσχα δεν θα απαντήσει στις δυτικές κυρώσεις”, λέει ο αναπληρωτής πρωθυπουργός

Πούτιν: “Κάποιοι παραβίασαν τις αρχές του Παγκοσμίου Οργανισμού Εμπορίου”

Βυθίζεται σε ύφεση η ρωσική οικονομία – Εκρηκτικές συνέπειες του εμπάργκο

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε