Τετάρτη, 24 Απρ.
20oC Αθήνα

Αμετανόητος, “δασκαλεμένος” και… νταής ο Τούρκος καπετάνιος! “Δεν υπακούσαμε” [vid]

Φωτογραφία από Twitter / @sputnik_TR
Φωτογραφία από Twitter / @sputnik_TR

Ο καπετάνιος ενός τουρκικού πλοίου φορτηγού, το οποίο εισήλθε σήμερα σε ελληνικά χωρικά ύδατα, παραδέχτηκε με δηλώσεις του στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN Turk ότι αρνήθηκε να σταματήσει για έλεγχο έπειτα από εντολές του ελληνικού λιμενικού, με αποτέλεσμα οι ελληνικές αρχές να ρίξουν προειδοποιητικές βολές εναντίον του πλοίου.

Ο Σαμί Καλκαβάν, καπετάνιος του πλοίου που φέρει όνομα M/V ACT, δήλωσε στο CNN Turk ότι η ελληνική ακτοφυλακή τον διέταξε να οδηγήσει το πλοίο στο λιμάνι της Ρόδου για επιθεώρηση. Ο καπετάνιος παραδέχθηκε με μια σχετική… έπαρση πως δεν συμμορφώθηκε στην εντολή των ελληνικών αρχών, με αποτέλεσμα αυτές να ανοίξουν πυρ, αφήνοντας 16 οπές από σφαίρες στο σκάφος, σύμφωνα με τον ίδιο.

«Η ακτοφυλακή κάλεσε το πλοίο να ελλιμενιστεί άμεσα στο λιμάνι της Ρόδου και δεν το δεχτήκαμε. Ήθελαν να ελέγξουν το πλοίο και δεν το δεχτήκαμε αυτό. Ρωτήσαμε τον λόγο», δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο.

«Προειδοποίησαν ότι θα ανοίξουν πυρ αν δεν σταματήσουμε και έκαναν πράξη την προειδοποίησή τους», συμπλήρωσε. Ο Καλκαβάν δεν ανέφερε τον λόγο της άρνησής του το πλοίο να επιθεωρηθεί, ενώ πρόσθεσε πως δεν υπήρξε κίνδυνος για την ασφάλεια του πλοίου από τα πυρά που δέχθηκε.

Μια ακόμη φράση του, όμως, δείχνει… πολλά σχετικά με το πώς χειρίζεται το θέμα η Τουρκία: “Μας έκοψαν το δρόμο χωρίς να καταλάβουμε τον λόγο”, είπε ο καπετάνιος, αγνοώντας (;) το γεγονός πως το πλοίο έπλεε σε ελληνικά χωρικά ύδατα, που σημαίνει πως το ελληνικό Λιμενικό είχε κάθε λόγο να ζητήσει έλεγχο.

Ο Καλκαβάν τόνισε ακόμη ότι το πλοίο που απέπλευσε από το λιμάνι της Αλεξανδρέττας, επέστρεψε στα τουρκικά χωρικά ύδατα.

Λιμενικό για τις βολές στη Ρόδο: “Ενημερωθήκαμε ότι μετέφερε ναρκωτικά”

Σύμφωνα με το τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV, δύο σκάφη του τουρκικού λιμενικού έφτασαν στο σημείο του περιστατικού.

Δείτε βίντεο με τις δηλώσεις του

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε