Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

Αμετανόητος ο Ερντογάν: Ενισχύουμε το Ναυτικό μας για να προστατεύσουμε τη Γαλάζια Πατρίδα μας

Ερντογάν
Φωτογραφία αρχείου Reuters

Νέες προκλητικές δηλώσεις από τον πρόεδρο της Τουρκίας την ώρα που συνεχίζονται οι προσπάθειες για αποκλιμάκωση της έντασης στην Ανατολική Μεσόγειο.

Επιμένει στη… Γαλάζια Πατρίδα του ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που προχώρησε σε νέες προκλητικές δηλώσεις, την ώρα που κορυφώνεται ο διπλωματικός “μαραθώνιος” για την αποκλιμάκωση της έντασης στην Ανατολική Μεσόγειο, εν όψει της Συνόδου Κορυφής (1 – 2 Οκτωβρίου).

Click4more: Αποκάλυψη από τον εκπρόσωπο του Ερντογάν: Έτσι θα γίνουν οι διερευνητικές συνομιλίες Ελλάδας – Τουρκίας

Με αφορμή την επέτειο από τη Ναυμαχία της Πρέβεζας (28 Σεπτεμβρίου 1538) και την Ημέρα των Ναυτικών Δυνάμεων, που γιορτάζεται αύριο στην Τουρκία και είναι αργία, ο “σουλτάνος” δήλωσε χαρακτηριστικά: “Σήμερα, ως μία από τις 10 χώρες στον κόσμο που μπορεί να σχεδιάσει, να κατασκευάσει και να συντηρήσει τα δικά της πολεμικά πλοία, συνεχίζουμε να ενισχύουμε τις Ναυτικές Δυνάμεις μας για να προστατεύσουμε την Γαλάζια Πατρίδα μας, και να διασφαλίσουμε τα δικαιώματα και τα συμφέροντα μας στη θάλασσα”.

Ανάλογες δηλώσεις έκανε και ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, ο οποίος είπε πως “οι πρόσφατες εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο έδειξαν ότι το να διαθέτει η χώρα μας σύγχρονες ναυτικές δυνάμεις είναι ζωτικής σημασίας. Το Πολεμικό Ναυτικό μας θα φτάσει σε ισχυρότερο επίπεδο με την ολοκλήρωση των νέων σχεδίων που κατασκευάζονται από την αμυντική βιομηχανία της χώρας μας. Θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε με αποφασιστικότητα τα συμφέροντά της σε όλες τις θάλασσες, ειδικά στο Αιγαίο, την ανατολική Μεσόγειο και την Μαύρη Θάλασσα”.

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις