Κόσμος

Άμστερνταμ: Έδεσαν, φίμωσαν και πέταξαν σε βάλτο 18χρονη γιατί «ντρόπιασε» το όνομά τους – Συνελήφθησαν τα δύο αδέφια της, διέφυγε στη Συρία ο πατέρας

Το άψυχο κορμί της βρέθηκε έξι μέρες μετά την εξαφάνισή της - DNA του πατέρα βρέθηκε κάτω από τα νύχια της, δείχνοντας ότι προσπάθησε να αντισταθεί
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Μια 18χρονη έφηβη βρήκε φρικτό θάνατο σε μια υπόθεση που σοκάρει την Ευρώπη: η Ryan Al Najjar πέθανε αφού την έδεσαν, την φίμωσαν και την πέταξαν σε βάλτο για να πνιγεί, επειδή η οικογένειά της θεώρησε ότι η συμπεριφορά της «ντρόπιασε» το όνομά τους, σύμφωνα με εισαγγελείς στην Ολλανδία. Το άψυχο κορμί της βρέθηκε έξι μέρες μετά την εξαφάνισή της, σε ένα βάλτο στο Άμστερνταμ, αποκαλύπτοντας την ωμότητα και την αποφασιστικότητα των δραστών.

Οι εισαγγελείς της Ολλανδίας κατηγορούν τα μεγαλύτερα αδέρφια της, ενώ ο πατέρας της έχει διαφύγει στη Συρία, αφήνοντας πίσω του μια υπόθεση που αναδεικνύει τις σκοτεινές πτυχές των «εγκλημάτων τιμής», όπου οι νέες γυναίκες εξακολουθούν να πληρώνουν με τη ζωή τους για την επιθυμία τους να ζήσουν ελεύθερα.

Η Ryan εξαφανίστηκε από το σπίτι της στην πόλη Joure στις 22 Μαΐου 2024 και το σώμα της βρέθηκε στις 28 Μαΐου σε βάλτο στο Lelystad, περίπου 40 χιλιόμετρα βορειοανατολικά του Άμστερνταμ. Ήταν δεμένη με τα χέρια πίσω από την πλάτη, τα πόδια της κολλημένα με ταινία και το στόμα της φιμωμένο. DNA του πατέρα βρέθηκε κάτω από τα νύχια της, δείχνοντας ότι προσπάθησε να αντισταθεί.

Οι κατηγορίες στρέφονται κατά των αδερφών της, Mohamed, 23, και Muhanad Al Najjar, 25, που φέρεται να συμμετείχαν στη δολοφονία, ενώ ο πατέρας τους Khaled θα δικαστεί ερήμην καθώς έχει διαφύγει στη Συρία. Ο πατέρας φέρεται να έδωσε εντολή στα παιδιά του να τη μεταφέρουν σε απομονωμένο μέρος και να τη ρίξουν στο νερό, γνωρίζοντας ότι θα πεθάνει. Τα αδέρφια ισχυρίζονται ότι δεν είχαν καμια εμπλοκή και ότι ο πατέρας τους έδρασε μόνος του.

Και τα δύο αδέρφια συνελήφθησαν λίγο μετά τον εντοπισμό της σορού και έκτοτε παραμένουν υπό κράτηση. Ο πατέρας τους δεν έχει εντοπιστεί.

Η Ryan βρισκόταν υπό αστυνομική προστασία, η οποία όμως διακόπηκε πριν από τη δολοφονία, χωρίς να έχει αποκαλυφθεί ο λόγος.

Η υπόθεση της Ryan εντάσσεται σε ένα αυξανόμενο κύμα «εγκλημάτων τιμής» στην Ευρώπη. Παρόμοιες υποθέσεις έχουν συγκλονίσει την Ιταλία, τη Σουηδία και τη Γερμανία, με νεαρές γυναίκες να δολοφονούνται επειδή «ντρόπιασαν» τις οικογένειές τους λόγω σχέσεων, εγκυμοσύνης ή δυτικού τρόπου ζωής.

Το 2023, στην Ιταλία, ένα ζευγάρι από το Πακιστάν καταδικάστηκε σε ισόβια για τη δολοφονία της 18χρονης κόρης τους, Saman Abbas, επειδή αρνήθηκε να παντρευτεί τον ξάδερφό της.

Στη Σουηδία, ένας Σομαλός πρόσφυγας καταδικάστηκε σε ισόβια για τη δολοφονία της 20χρονης Saga Forsgren Elneborg, που ήταν έγκυος, όταν αρνήθηκε να κρατήσει κρυφή την εγκυμοσύνη της από την οικογένειά του. Στη Γερμανία, Πακιστανοί γονείς δολοφόνησαν τη 19χρονη κόρη τους, Lareeb, επειδή «ντρόπιασε» την οικογένεια με σεξουαλική σχέση και οι δράστες είχαν «κλείσει» γάμο.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Ντόναλντ Τραμπ ήθελε τον παλαιστή του ΜΜΑ, Ντέινα Γουάιτ, για εκπρόσωπο Τύπου του Λευκού Οίκου – «Σε παρακαλώ, δέξου»
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ δήλωσε ότι πρότεινε τη θέση στον διευθυντή του χώρου των μικτών πολεμικών τεχνών και «βίαιο μαχητή», ο οποίος ωστόσο απέρριψε την πρόταση
Dana White και Donald Trump
Σφοδρή επίθεση Νετανιάχου κατά των αραβικών κομμάτων - «Το ενδεχόμενο συμμαχίας με ισλαμιστές θα διαλύσει το Ισραήλ»
Μετά τις βουλευτικές εκλογές της 27ης Οκτωβρίου, ο Ισραηλινός πρόεδρος, Ισαάκ Χέρτζογκ αναμένεται να ανακοινώσει σε ποιον θα δώσει διερευνητική εντολή σχηματισμού κυβέρνησης
Μπέντζαμιν Νετανιάχου
«Πυρά» Τραμπ κατά Δημοκρατικών: «Απειλούν και εκβιάζουν Ρεπουμπλικανούς με μομφή, διατάζω την διερεύνηση της εγκληματικής πράξης, αμέσως!»
«Πρόκειται για εκβιασμό και πρέπει να λογοδοτήσουν, απειλούν τους δωρητές μας με φυλάκιση και πολλές άλλες μορφές τιμωρίας, μόνο και μόνο επειδή τυχαίνει να είναι Ρεπουμπλικάνοι» γράφει ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Ο Αμερικανός Πρόεδρος, Donald Trump σε Halloween πάρτι που διοργάνωσε στο Mar-a-Lago της Φλόριντα στις 31 Οκτωβρίου 2026 7
Ίλζε Άιγκνερ: Η πρόεδρος της Βουλής της Βαυαρίας που θέλει να γίνει πρόεδρος της Γερμανίας – Ήταν εργάτρια και δεν έχει απολυτήριο Λυκείου
Είναι καθολική στο θρήσκευμα, δεν έχει παντρευτεί και δεν έχει παιδιά. Παρότι δεν έχει πτυχίο πανεπιστημίου, ούτε απολυτήριο λυκείου, κατάφερε να διαγράψει μια σημαντική πολιτική διαδρομή
Η Ίλσε Άιγκνερ 11
Ο Αντόνιο Ταγιάνι στο στόχαστρο φιλορώσων χάκερ – Στο dark web προσωπικά δεδομένα του ίδιου και της οικογένειάς του
Υπογράμμισε ότι δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να τον εκφοβίσει, ότι θα ενισχύσει ακόμη περισσότερο τις σχέσεις με τις σύμμαχες χώρες  και ότι η επίθεση σε βάρος του οφείλεται στην θέση της Ιταλίας στο ουκρανικό
Αντόνιο Ταγιάνι