Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Αμβούργο: Γιορτάζει τα 830 χρόνια ζωής του λιμανιού του!

Αμβούργο: Γιορτάζει τα 830 χρόνια ζωής του λιμανιού του!
Twitter

Τα 830ά γενέθλια από την ίδρυση του λιμανιού του γιορτάζει το Αμβούργο, στο μεγαλύτερο φεστιβάλ παγκοσμίως στην κατηγορία του.

Η ιστορία του λιμανιού αρχίζει όταν στις 7 Μαΐου 1189 ο αυτοκράτορας Φρειδερίκος Α’ Μπαρμπαρόσα δημοσίευσε μια χάρτα για τους εμπόρους, με την οποία απάλλασσε από τελωνειακούς δασμούς τα πλοία που έβγαιναν στη Βόρεια Θάλασσα μέσω του ποταμού Έλβα περνώντας από το Αμβούργο.

Για την επέτειο αυτή, το μεγαλύτερο λιμάνι της Γερμανίας προσφέρει ένα ψυχαγωγικό πρόγραμμα με δραστηριότητες στο νερό και στη στεριά για να ταιριάζει σε όλη την οικογένεια:

Επίδειξη από ρυμουλκά, ασκήσεις έρευνας και διάσωσης, κωπηλατικοί αγώνες με σκάφη Dragon Boat, ιστιοπλοϊκοί αγώνες, κρουαζιέρες για τα παιδιά, πολλά καρουζέλ, περίπατοι, ειδικές εκθέσεις μουσείων και ζωντανή μουσική με καλλιτέχνες από πολλά είδη μουσικής, όλα δωρεάν.

Αμβούργο: Πάρτι εν πλω!

Περισσότερα από 3.000 πλοία από διάφορα μέρη του κόσμου δίνουν το παρών στο Hafengeburtstag Hambourg για τους εορτασμούς και πολλά μεταξύ αυτών δέχονται επισκέπτες στα σαλόνια και τα καταστρώματά τους.

Πολυτελή κρουαζιερόπλοια, ιστορικά πλοία, μεγάλα πλοία, μουσειακά πλοία, σκάφη του Λιμενικού Σώματος, ρυμουλκά και κομψές θαλαμηγοί αποτελούν όλα εκθέματα στο πλαίσιο του φεστιβάλ.

Η επίσκεψη στο λιμάνι του Αμβούργου και στις γύρω συνοικίες είναι έτσι κι αλλιώς ενδιαφέρουσα, αλλά κατά τη διάρκεια των τριήμερων εορτασμών (από τις 10 έως τις 12 Μαΐου) είναι κάτι το διαφορετικό.

Οι εκδηλώσεις θα γίνουν γύρω από τη Landungsbrücken, μέσα στη συνοικία με τις αποθήκες Speicherstadt, τη νέα συνοικία HafenCity, στην Ψαραγορά και στο Λιμάνι-Μουσείο Oevelgönne.

Το φεστιβάλ αποτελεί θεσμό για την πόλη από το 1977.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις