Κόσμος

Αμβούργο: Έξαλλος ο δήμαρχος με τον δράστη της αιματηρής επίθεσης! [pics]

Ο δήμαρχος του Αμβούργου καταδίκασε χθες βράδυ την «απεχθή επίθεση» με μαχαίρι που εξαπέλυσε το απόγευμα της Παρασκευής ένας αιτούντας άσυλο μέσα σε ένα σούπερ μάρκετ σε μια εμπορική συνοικία της πόλης, σκοτώνοντας έναν και τραυματίζοντας έξι, τονίζοντας ότι ο δράστης υποκινήθηκε από «μίσος» του για την Γερμανία.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

«Είμαι εξοργισμένος από την απεχθή επίθεση που προκάλεσε τον θάνατο τουλάχιστον ενός κατοίκου του Αμβούργου», ανέφερε ο Όλαφ Σολτς με μια ανακοίνωσή του.

«Εκείνο που εξοργίζει περισσότερο είναι ότι ο δράστης φέρεται να είναι κάποιος που αναζητούσε καταφύγιο στην Γερμανία και τότε έστρεψε το μίσος του εναντίον μας», πρόσθεσε.

Επιβεβαίωσε ότι ο δράστης, ένας 26χρονος γεννημένος στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, είναι αιτούντας άσυλο, όπως είχαν αναφέρει νωρίτερα γερμανικά μέσα ενημέρωσης.

Ο σοσιαλδημοκράτης δήμαρχος της πόλης τόνισε πως η αίτηση ασύλου του 26χρονου είχε απορριφθεί και η απέλασή του συναντούσε εμπόδια καθώς δεν διέθετε έγγραφα ταυτότητας.

«Αυτοί οι εγκληματίες θέλουν να δηλητηριάσουν την ελεύθερη από φόβο κοινωνία μας, αλλά θα αποτύχουν», είπε χαρακτηριστικά ο Σολτς.

Η επίθεση διαπράχθηκε το απόγευμα της Παρασκευής μέσα στο σούπερ μάρκετ της αλυσίδας Edeka.

Περαστικοί καταδίωξαν τον δράστη και κατάφεραν να τον πιάσουν και να τον ακινητοποιήσουν προτού τον παραδώσουν στην αστυνομία.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
Φωτογραφίες: Reuters

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τρόμος σε λούνα παρκ στις ΗΠΑ: Συγκλονιστικό βίντεο από τη στιγμή που καλώδιο παιχνιδιού σπάει – Δύο τραυματίες
Στα πλάνα φαίνεται η καμπίνα του παιχνιδιού να είναι στον αέρα όταν ξαφνικά πέφτει με δύναμη στο έδαφος, καθώς ένα από τα καλώδια που το συγκρατούσαν φαίνεται να σπάει απότομα
Λούνα Παρκ
Φρίκη στις ΗΠΑ: Πατέρας δολοφόνησε τη σύζυγο και τα έξι παιδιά τους – Έβαλε φωτιά στο σπίτι, έκαψε τα κατοικίδια και αυτοκτόνησε
Οι πολίτες της κοινότητας ειδοποίησαν τις αρχές για έντονη μυρωδιά καπνού, κατά την κατάσβεση οι πυροσβέστες εντόπισαν τις σορούς του ζευγαριού και των παιδιών ηλικίας από 5 έως 15 ετών
Μέλη της κοινότητας συγκεντρώνονται στο Duncan Woods στο Grand Haven του Μίσιγκαν, για να θρηνήσουν και να τιμήσουν οκτώ μέλη μιας τοπικής οικογένειας που έχασαν τη ζωή τους σε μια τραγωδία που συγκλόνισε την κοινότητα