Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Άμυαλη Βρετανία! Χιλιάδες στη συναυλία των Stereophonics, 20% πάνω τα κρούσματα

Άμυαλη Βρετανία! Χιλιάδες στη συναυλία των Stereophonics, 20% πάνω τα κρούσματα

Οι εικόνες που έκαναν το γύρο του κόσμου το Σαββατοκύριακο και έδειχναν χιλιάδες κόσμου, τον έναν πάνω στον άλλο, σε συναυλίες των Stereophonics στη Βρετανία, σόκαραν τους πάντες. Όπως άλλωστε και η αντιμετώπιση της κυβέρνησης Τζόνσον της πανδημίας που προκαλεί ο κορονοϊός.

Η Βρετανία αρνείται να πάρει ουσιαστικά μέτρα, όπως άλλες χώρες της Ευρώπης, για να περιορίσει την επιδημία που προκαλεί ο κορονοϊός. Η κυβέρνηση Τζόνσον «ποντάρει» στην «ανοσία της αγέλης», ουσιαστικά ρίχνει στον Καιάδα τους ηλικιωμένους.

Click4more Τραγική η κατάσταση στην Ιταλία – Στα όριά τους τα συστήματα υγείας με νεκρούς και κρούσματα να πολλαπλασιάζονται

Οι εικόνες που είδαμε τις προηγούμενες μέρες στο Κάρντιφ και ο Μάντσεστερ, όπου έδωσαν συναυλίες οι Stereophonics, ήταν σοκαριστικές. Γιατί ενώ όλη η Ευρώπη σχεδόν έχει μπει σε καραντίνα, ενώ όλοι καλούνται να μείνουν στα σπίτια τους, ενώ επιχειρήσεις κλείνουν, εργαζόμενοι χάνουν το μεροκάματο, στη Βρετανία ζουν στον δικό τους… κόσμο.

Thank you Manchester! #stereophonics #kind2020tour

Gepostet von Stereophonics am Freitag, 13. März 2020

Τις εικόνες ανέβασε το συγκρότημα στη σελίδα του στο Facebook. 5.000 άνθρωποι στη συναυλία τους στο Κάρντιφ και 21.000 στη Manchester Arena του Μάντσεστερ! Κανένα μέτρο προφύλαξης, άνθρωποι ο ένας πάνω στον άλλο, να διασκεδάζουν σαν να μη συμβαίνει τίποτα στον κόσμο, σαν να μην κινδυνεύουν και οι ίδιοι.

https://www.facebook.com/stereophonics/videos/2614142015465348/

Οι εικόνες αυτές αλλά κι εκείνες στον ημιμαραθώνιο του Λονδίνου ήταν που άφησαν τους πάντες άφωνους.

Και μετά απ’ αυτές ήταν και τα στοιχεία να επιβεβαιώσουν γιατί η Βρετανία είναι σε έναν δικό της, μαγευτικό κόσμο. Τα κρούσματα του κορονοϊού αυξήθηκαν κατά 20% μέσα σε 24ωρο κι έφτασαν στα 1.372, ενώ ο αριθμός των θανάτων αυξήθηκε στους 35 από 21 το Σάββατο, όπως ανακοίνωσαν την Κυριακή, οι υγειονομικές αρχές.

Click4more Πυκνώνουν οι φήμες ότι η βασίλισσα Ελισάβετ εγκαταλείπει το Μπάκιγχαμ λόγω της επιδημίας

Το πρώτο περιστατικό μόλυνσης από τον κορονοϊό καταγράφηκε στη Βρετανία στις 31 Ιανουαρίου. Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, συνολικά 40.279 άνθρωποι έχουν κάνει το προληπτικό τεστ στη χώρα.

Παρά τα όσα ακούγονται, παρά την κατακραυγή για τις εικόνες στις συναυλίες των Stereophonics, οι Βρετανοί κυκλοφορούν κανονικά και… μαζικά και σήμερα! Χαρακτηριστικές οι εικόνες από το σταθμό του Waterloo στο Λονδίνο…

Καραντίνα με… εντολή κυβέρνησης

Οι αρχές στη Βρετανία θα έχουν την εξουσία να περιορίζουν σε καραντίνα τους ανθρώπους για τους οποίους εκτιμάται ότι είναι ενδεχόμενο να μεταδώσουν τον κορονοϊό, δήλωσε στο BBC ο υπουργός Υγείας, Ματ Χάνκοκ.

Click4more Τραγική ανευθυνότητα! Διεξήχθη αγώνας δρόμου με 6.000 συμμετέχοντες στην Αγγλία (pics)

«Θα έχουμε την εξουσία να θέτουμε σε καραντίνα τους ανθρώπους, αν αυτοί αποτελούν κίνδυνο για τη δημόσια υγεία. Αμφιβάλλω αν θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσουμε εκτεταμένα αυτή την εξουσία, επειδή οι άνθρωποι είναι πολύ υπεύθυνοι και χρειάζεται να είναι υπεύθυνοι», τόνισε.

Και αυτό λίγες ώρες μετά το δημοσίευμα του Guardian που αποκάλυψε μυστική έκθεση για τη δημόσια υγεία. Στην έκθεση αυτή αναφερόταν ότι η επιδημία του κορονοϊού στη Βρετανία μπορεί να διαρκέσει μέχρι την άνοιξη του 2021 και μπορεί να οδηγήσει στο νοσοκομείο 7,9 εκατομμύρια ανθρώπους!

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις