Κόσμος

Ανακαλύφθηκε επιγραφή από τη Δυναστεία των Τανγκ

Μία πέτρινη επιγραφή που χρονολογείται από τη Δυναστεία των Τανγκ ανακαλύφθηκε στην αυλή ενός αγρότη στην κομητεία Λινσί της επαρχίας Χεμπέι, ανακοίνωσε η τοπική αρχή πολιτιστικής προστασίας.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Άθικτοι οι χαρακτήρες στην επιγραφή

Η επιγραφή η οποία φυλασσόταν στη αυλή του αγρότη από πολλές γενιές της οικογένειάς του, πριν αυτές συνειδητοποιήσουν την πολιτιστική της αξία, έχει ύψος 50 εκατοστά και πάχος 13 εκατοστά, ενώ επάνω είναι χαραγμένοι περίπου 368 χαρακτήρες, μεταξύ των οποίων και το έτος 870. Οι χαρακτήρες παραμένουν άθικτοι για περισσότερα από 1.100 χρόνια.

Οι αρχαιολόγοι εκτιμούν ότι η ανακάλυψη αυτή θα ρίξει φως στις έρευνες για τις ταφικές συνήθειες, την κοινωνία και την οικονομία την εποχή της Δυναστείας των Τανγκ.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Φονικός καύσωνας στην Ευρώπη: Παιδιά πεθαίνουν στη Γαλλία επειδή δεν ξέρουν κολύμπι, 43 νεκροί – Ρεκόρ ζέστης στην Ισπανία και συναγερμός σε Δανία και Σουηδία
Σε κόκκινο συναγερμό αύριο (25.06.2026) το 75% της Γαλλίας λόγω του καύσωνα - Απόγνωση σε Ισπανία, Ιταλία - Σπάνε ρεκόρ οι θερμοκρασίες
«Βράζει» η Γαλλία από τον καύσωνα