Δευτέρα, 29 Απρ.
23oC Αθήνα

Αναλένα Μπέρμποκ: «Μακάρι να μπορούσαμε να διαπραγματευτούμε με τον Πούτιν»

Αναλένα Μπέρμποκ: «Μακάρι να μπορούσαμε να διαπραγματευτούμε με τον Πούτιν»

Την απαισιοδοξία για τις  διαπραγματεύσεις με τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν σχετικά με την Ουκρανία. εξέφρασε η υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Αναλένα Μπέρμποκ

«Μακάρι να μπορούσαμε να διαπραγματευτούμε. Στην παρούσα φάση δεν έχει σημασία τι θα θέλαμε, αλλά πώς θα αντιμετωπίσουμε την πραγματικότητα», είπε η Αναλένα Μπέρμποκ σε κοινή συνέντευξη με τον ουκρανό πρώην παγκόσμιο πρωταθλητή πυγμαχίας Βλαντίμιρ Κλίτσκο, όταν ρωτήθηκε για το εάν θα ήταν δυνατή η διαπραγμάτευση με τον ισχυρό άνδρα του Κρεμλίνου.

Η συνέντευξη δόθηκε για λογαριασμό των γερμανικών εφημερίδων Bild και Die Welt, καθώς και του αμερικανικού περιοδικού Politico.

Η επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας επεσήμανε ότι πριν από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία είχαν καταβληθεί διπλωματικές προσπάθειες για να αποτραπεί η κλιμάκωση της κρίσης. «Η απάντηση σε αυτές ήταν 100.000 στρατιώτες να εισβάλουν» στην Ουκρανία, είπε η Μπέρμποκ.

Η Ουκρανία πρέπει να μπορέσει να ξανακερδίσει την ειρήνη, τόνισε. «Αυτό θα γίνει μόνο εάν σταματήσει αυτός ο κτηνώδης, επιθετικός πόλεμος της Ρωσίας, εάν οι ρώσοι στρατιώτες αποχωρήσουν από το ουκρανικό έδαφος και σταματήσουν οι καθημερινές επιθέσεις με drones, πυραύλους και βόμβες στην Ουκρανία», συμπλήρωσε η γερμανίδα υπουργός Εξωτερικών.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις