Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Άναψε φωτιές ο γαμπρός του Τραμπ: Αναβάλλονται οι Αμερικανικές εκλογές;

εκλογές - Κούσνερ

Ο γαμπρός και σύμβουλος του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, ο Τζάρεντ Κούσνερ, προκάλεσε αμφιβολίες σήμερα με μια αμφίσημη δήλωση για τις αμερικανικές εκλογές και την πιθανή πιθανή αναβολή τους, λόγω της πανδημίας, προτού να ανασκευάσει τα λεγόμενά του λίγο αργότερα.

Μόνο το Κογκρέσο έχει τη δυνατότητα να μεταθέσει τις εκλογές σε άλλη ημερομηνία. Ωστόσο οι δηλώσεις του συζύγου της Ιβάνκα Τραμπ ενέτειναν τις εικασίες γύρω από ένα ιδιαίτερα ευαίσθητο θέμα για τους Αμερικανούς.

Όταν ρωτήθηκε από το περιοδικό Time αν μπορεί να δεσμευτεί ότι οι εκλογές θα γίνουν στην προκαθορισμένη ημερομηνία, ο Κούσνερ, που πιστεύεται ότι ασκεί μεγάλη επιρροή στον Τραμπ, απάντησε αόριστα: «Δεν είμαι βέβαιος ότι μπορώ να αποφανθώ για το ένα ή το άλλο, όμως σε αυτό το στάδιο, αυτό προβλέπεται».

Λίγο αργότερα, αντιμέτωπος με τις αντιδράσεις στην Ουάσινγκτον, έδωσε στη δημοσιότητα μια λακωνική ανακοίνωση: «Δεν γνωρίζω να υπήρξε καμία συζήτηση (σ.σ. στον Λευκό Οίκο) με στόχο την προσπάθεια να μετατεθεί η ημερομηνία των προεδρικών εκλογών».

Στα τέλη Απριλίου ο Τζο Μπάιντεν, ο υποψήφιος των Δημοκρατικών για τις προεδρικές εκλογές, δήλωσε πεπεισμένος ότι ο Τραμπ θα επιχειρούσε «με τον έναν ή τον άλλο τρόπο» να αναβάλει τις εκλογές. «Δεν σκέφθηκα ποτέ να αλλάξω την ημερομηνία» του απάντησε ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος. «Γιατί να το κάνω;» διερωτήθηκε.

Πηγή: AFP/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις