Τετάρτη, 24 Απρ.
24oC Αθήνα

Ανάπτυξη και έλλειψη επενδύσεων συζητούν ευρωβουλευτές και Ντράγκι

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS

Οι χαμηλοί ρυθμοί ανάπτυξης, οι γεωγραφικές ανισότητες στην ευρωζώνη και η έλλειψη επενδύσεων στην πραγματική οικονομία βρίσκονται στο επίκεντρο της συζήτησης ανάμεσα στους ευρωβουλευτές και τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Μάριο Ντράγκι, απόψε στο Ευρωκοινοβούλιο.

Η συζήτηση γίνεται υπό το φως της πρότασης αποχώρησης της Βρετανίας από την ΕΕ, η οποία αναμένεται να επιφέρει επιπλέον αβεβαιότητα. Την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου οι ευρωβουλευτές θα υιοθετήσουν σχετικό ψήφισμα.
 
Εξάλλου, την Τετάρτη, τα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου καλούνται να απαντήσουν στο ερώτημα αν οι αυστηρότεροι κανόνες για την κεφαλαιακή επάρκεια των τραπεζών που προτάθηκαν από την Επιτροπή της Βασιλείας για την τραπεζική εποπτεία (BCBS), θα αποδυναμώσουν την ανταγωνιστική θέση των ευρωπαϊκών τραπεζών σε διεθνές επίπεδο.

Οι ευρωβουλευτές θα ζητήσουν από την Επιτροπή να παρουσιάσει τους τρόπους με τους οποίους σχεδιάζει να συμβάλει στο έργο της BCBS,, προκειμένου να μην επηρεαστεί η ικανότητα των τραπεζών να παρέχουν δάνεια στις ευρωπαϊκές επιχειρήσεις. Το σχετικό ψήφισμα θα τεθεί σε ψηφοφορία την Πέμπτη.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε