Κόσμος

Ανατριχίλα στη Βραζιλία: Έπαιζαν ποδόσφαιρο με κεφάλια κρατούμενων που δολοφόνησαν

Ένα αρρωστημένο video που κάνει το γύρο του κόσμου τις τελευταίες ώρες αποτυπώνει τη φρίκη μετά την πολύνεκρη εξέγερση στη φυλακή Αλταμίρα, στην πολιτεία Παρά στη Βραζιλία. 57 κρατούμενοι σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια της εξέγερσης, τουλάχιστον οι 16 απ’ αυτούς αποκεφαλίστηκαν.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η εξέγερση στη Βραζιλία ήταν η συνέχεια σύγκρουσης ανάμεσα σε μέλη αντίπαλων συμμοριών. Το ανατριχιαστικό video έχει καταγράψει τη στιγμή που μέλη μιας από τις συμμορίας παίζουν ποδόσφαιρο στην ταράτσα της φυλακής και αντί για μπάλα, χρησιμοποιούν τα κεφάλια των αντιπάλων τους.

ΠΡΟΣΟΧΗ! ΟΙ ΕΙΚΟΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΚΛΗΡΕΣ

Τουλάχιστον έξι άτομα, που θεωρούνται μέλη μιας από τις συμμορίες που ενεπλάκησαν στη βίαιη εξέγερση, φαίνονται στο video να βρίσκονται στην ταράτσα της φυλακής και να παίζουν ποδόσφαιρο με τα κεφάλια των θυμάτων τους.

Το σοκαριστικό video έρχεται στο φως της δημοσιότητας λίγες ώρες μετά την εξέγερση στη φυλακή Αλταμίρα. Η εξέγερση ξεκίνησε γύρω στις 7 το πρωί (13.00 ώρα Ελλάδας) και τελείωσε το μεσημέρι.

Κατά τη διάρκεια του πεντάωρου λουτρού αίματος, σκοτώθηκαν 57 κρατούμενοι, από τους οποίους οι 16 αποκεφαλίστηκαν. Κατά διάρκεια της εξέγερσης, δυο φύλακες κρατήθηκαν όμηροι αλλά τελικά απελευθερώθηκαν.

Βραζιλία
Φωτογραφία Reuters

Σύμφωνα με τον Oservador, μέλη συμμορίας που κρατούνταν στην πτέρυγα Α της φυλακής, όρμησαν στην πτέρυγα Β, όπου κρατούνταν μέλη αντίπαλης συμμορίας, κλείδωσαν το χώρο και έβαλαν φωτιά, με αποτέλεσμα πολλοί από τους κρατούμενους να πεθάνουν από ασφυξία.

Οι κρατούμενοι οχυρώθηκαν και αφού κλήθηκε η στρατιωτική αστυνομία, ξεκίνησαν διαπραγματεύσεις για να τελειώσει η εξέγερση.

https://youtu.be/Sg8XhXaNEJc

Η φυλακή Αλταμίρα είναι χωρητικότητας 200 κρατουμένων αλλά οι αρχές της Βραζιλίας κρατούν εκεί 311 ανθρώπους.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Βραζιλία γίνεται μάρτυς μιας αιματηρής εξέγερσης σε κάποια από τις φυλακές της. Στα τέλη Μαΐου, 55 κρατούμενοι σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια συγκρούσεων σε πολλές φυλακές της Αμαζονίας. Στις αρχές του 2017, σε παρόμοια επεισόδια έχασαν τη ζωή τους περίπου 100 άνθρωποι μέσα σε έναν μήνα – οι περισσότεροι σφαγιάστηκαν ή αποκεφαλίστηκαν.

Οι σφαγές αυτές αποδίδονται από τις αρχές στον πόλεμο μεταξύ αντιπάλων καρτέλ ναρκωτικών. Η βόρεια Βραζιλία είναι μια στρατηγικής σημασίας περιοχή για τη μεταφορά κοκαΐνης που προέρχεται από τις γειτονικές παραγωγούς χώρες, όπως η Κολομβία, η Βενεζουέλα και η Βολιβία.

Το 2016 κρατούνταν σε φυλακές της Βραζιλίας 727.000 άνθρωποι, ενώ η χωρητικότητα των σωφρονιστικών ιδρυμάτων ανέρχεται μόλις στις 368.000 θέσεις, σε μια χώρα 210 εκατομμυρίων κατοίκων.

Με πληροφορίες και από DailyMail

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Skydance Paramount: Οι συνέπειες στο streaming, στα κινηματογραφικά franchises και στην ανεξαρτησία μεγάλων ΜΜΕ μετά τη συμφωνία με τη Warner Bros
Η συγχώνευση-«σεισμός» Paramount-Warner Bros που αλλάζει το Χόλιγουντ - Η συμφωνία περιλαμβάνει ειδικές δικλίδες κατά των ταινιών που δημιουργούνται με τεχνητή νοημοσύνη
Πινακίδα με τα λογότυπα των Skydance, Warner Bros. και Paramount στα γραφεία της Paramount Global στην Times Square, μετά τη συγχώνευση
Οι ΗΠΑ πιέζουν τη Ρωσία για εξηγήσεις μετά τον θάνατο της 28χρονης ερευνήτριας σε ινστιτούτο πανώλης - «Άφησαν την κόρη μου να πεθάνει»
«Ζητήσαμε επισήμως επιπρόσθετες πληροφορίες από τη ρωσική κυβέρνηση» - Ρωσικά μέσα έχουν μεταδώσει ότι η 28χρονη μολύνθηκε όταν έσπασε ένας δοκιμαστικός σωλήνας
Το εργαστήριο όπου μολύνθηκε η 28χρονη
Ο Μάρκο Ρούμπιο στην Αθήνα: Πώς «διαβάζει» η Τουρκία την επίσκεψη – «Ενισχύεται ο άξονας ΗΠΑ – Ελλάδας»
Από τις διαδηλώσεις και τα ελληνικά εξοπλιστικά μέχρι την ενεργειακή συνεργασία - Τι γράφουν Cumhuriyet, Ahaber, Aydinlik και άλλα τουρκικά μέσα για τις επαφές του Αμερικανού ΥΠΕΞ
Μάρκο Ρούμπιο και Γιώργος Γεραπετρίτης
«Βράζει» η Γαλλία: Μαθητής έχασε τα δόντια του από δακρυγόνο – Διάγγελμα Λεκορνί το απόγευμα
Τουλάχιστον 256.000 άνθρωποι διαδήλωσαν στη Γαλλία την Τρίτη (06.10.2026) συμπεριλαμβανομένων 56.000 στο Παρίσι, σύμφωνα με το Υπουργείο Εσωτερικών - Επεισόδια, προσαγωγές και τραυματίες
Σοβαρά επεισόδια στη Γαλλία από τις διαδηλώσεις