Κόσμος

Ανατροπή! Δεν έδωσε εντολή ο ISIS για την επίθεση του Λούβρου

O άνδρας που επιτέθηκε εναντίον στρατιωτών με ματσέτα στο μουσείο Λούβρο στο Παρίσι είπε στην αστυνομία ότι ενστερνίζεται τα πιστεύω του Ισλαμικού Κράτους. Ωστόσο, ξεκαθάρισε ότι δεν διέπραξε την επίθεση έπειτα από εντολή των Τζιχαντιστών.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο Αιγύπτιος Αμπντάλα Ρέντα αλ Χαμάχμι, 29 ετών, τραυματίστηκε σοβαρά από πυρά όταν όρμησε εναντίον μιας ομάδας στρατιωτών την 3η Φεβρουαρίου, φωνάζοντας «Αλλάχου Άκμπαρ» (ο Θεός είναι μεγάλος). Ο πρόεδρος της χώρας Φρανσουά Ολάντ περιέγραψε το περιστατικό ως τρομοκρατική επίθεση.

Ο Χαμάχμι, ο οποίος μετέφερε σπρέι μπογιάς στο σακίδιό του, είπε στους αστυνομικούς ότι ήθελε να καταστρέψει τους πίνακες στο μουσείο για να «πάρει εκδίκηση για το λαό της Συρίας», σύμφωνα με δικαστική πηγή.

Ο 29χρονος νοσηλεύεται σε νοσοκομείο μετά την επίθεση και χθες το βράδυ γνωστοποιήθηκε ότι η υγεία του «επιδεινώθηκε ραγδαία». Μια πηγή που πρόσκειται στην έρευνα επισήμανε ότι αν και ο ίδιος δηλώνει υποστηρικτής του Ισλαμικού Κράτους, επιβεβαίωσε ότι δεν του δόθηκαν οδηγίες από την οργάνωση και δεν έχει ορκιστεί επίσημα πίστη σε αυτήν.

Σύμφωνα με την πηγή, ο Αιγύπτιος έστειλε δύο εμβάσματα, 3.000 και 2.000 ευρώ προς έναν Αιγύπτιο στην Πολωνία τις ημέρες που προηγήθηκαν της επίθεσης.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η Paramount σε διακανονισμό με 12 πολιτείες των ΗΠΑ και ένα βήμα πιο κοντά σε συγχώνευση με την Warner Bros έναντι 110 δισ. δολαρίων
Ένας διακανονισμός με τις πολιτείες θα βοηθήσει την Paramount να αποφύγει μια «χρονική χρέωση» 7 εκ. δολαρίων την ημέρα που οφείλει στους μετόχους της WBD για κάθε ημέρα που η συμφωνία δεν ολοκληρώνεται μετά τις 30 Σεπτεμβρίου
Warner Bros
Ποιες είναι οι δημοσιογράφοι που απέκλεισε ο Τραμπ από τον Λευκό Οίκο – CBS, NBC, ABC και Fox σταματούν τη δημοσιογραφική κάλυψη του Αμερικανού προέδρου
«Ντόμινο» εξελίξεων μετά την απόφαση να αποκλειστούν οι τρεις δημοσιογράφοι των μεγάλων ειδησεογραφικών δικτύων - «Παραβιάζει τα δικαιώματά τους βάσει του Συντάγματος των ΗΠΑ να καλύπτουν δημοσιογραφικά τον Αμερικανό πρόεδρο»
AP Photos
Εντοπίστηκαν δύο οβίδες του Β' Παγκοσμίου Πολέμου στον βυθό της λίμνης Παμβώτιδας στα Ιωάννινα
Μέχρι σήμερα έχουν ανασυρθεί μεταλλικές κατασκευές, μοτοσικλέτες, ποδήλατα, βάρκες, ελαστικά οχημάτων και αγροτικών μηχανημάτων, κάδοι απορριμμάτων, οικιακές συσκευές από τον βυθό της Παμβώτιδας
Λίμνη Παμβώτιδα