Κόσμος

Αναβλήθηκε η εκτόξευση του “Hope” προς τον Άρη λόγω καιρικών συνθηκών

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ανακοίνωσαν την αναβολή της εκτόξευσης του μη επανδρωμένου διαστημοπλοίου τους «Hope» προς τον Άρη, που ήταν προγραμματισμένη για σήμερα στις 23:51 (ώρα Ελλάδας), εξαιτίας των κακών μετεωρολογικών συνθηκών.

«Η Διαστημική Υπηρεσία των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και το διαστημικό κέντρο Μοχάμεντ μπεν Ρασίντ, σε συνεργασία με τη Mitsubishi Heavy Industries ανακοινώνουν την αναβολή της εκτόξευσης του μη επανδρωμένου διαστημοπλοίου ‘Ελπίδα’ εξαιτίας των (κακών) μετεωρολογικών συνθηκών», ανέφερε μέσω του Twitter η κυβέρνηση των Εμιράτων.

Το διαστημικό σκάφος «Hope» επρόκειτο να εκτοξευθεί από το Διαστημικό Κέντρο Τανεγκασίμα της Ιαπωνίας για ένα ταξίδι επτά μηνών μέχρι τον κόκκινο πλανήτη, όπου επρόκειτο να τεθεί σε τροχιά και να στέλνει πίσω στη Γη δεδομένα για την ατμόσφαιρά του.

Η κυβέρνηση των Εμιράτων ανακοίνωσε πως η εκτόξευση από το ιαπωνικό Διαστημικό Κέντρο Τανεγκασίμα προγραμματίσθηκε εκ νέου για την Πέμπτη στις 11:43 π.μ. (ώρα Ελλάδας).

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Επιζώντες παραμένουν στα ερείπια μία εβδομάδα μετά τους σεισμούς στη Βενεζουέλα - Νεκροτομείο στήθηκε στην Λα Γκουάιρα, στους 2.000 οι νεκροί
Στους 50.000 παραμένουν οι αγνοούμενοι - Σκληρή μάχη από διασώστες και εθελοντές για τον απεγκλωβισμό τραυματιών - Πάνω από 38 νοσοκομεία υπέστησαν ζημιές
 MIGUEL MEDINA