Παρασκευή, 29 Μαρ.
20oC Αθήνα

Άνδρας απειλούσε να ανατινάξει γέφυρα στο Κίεβο!

Άνδρας απειλούσε να ανατινάξει γέφυρα στο Κίεβο!
Reuters (αρχείο)

Έληξε αργά το απόγευμα της Τετάρτης (18.9.2019) ο συναγερμός στο Κίεβο, όπου νωρίτερα επικράτησε αναταραχή, όταν ένοπλος άνοιξε πυρ, απειλώντας μάλιστα να ανατινάξει γέφυρα της ουκρανικής πρωτεύουσας.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο άνδρας που απειλούσε να ανατινάξει γέφυρα στο Κίεβο συνελήφθη από την αστυνομία της Ουκρανίας.

Αρχικά, η υπόθεση αξιολογήθηκε ως ενδεχόμενη απόπειρα τρομοκρατικής επίθεσης, καθώς ο άνδρας φερόταν να έχει εκρηκτικό μηχανισμό και απειλούσε να ανατινάξει, επίσης, και κυβερνητικά κτίρια.

“Άγνωστος άνοιξε πυρ και απειλεί να ενεργοποιήσει βόμβα. Διεξάγουμε ειδική επιχείρηση. Εκπρόσωποι όλων των σωμάτων ασφαλείας βρίσκονται στο σημείο. Η κίνηση των οχημάτων και των τρένων στη γέφυρα έχει διακοπεί”, δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας του Κιέβου Αντρίγι Κριστσένκο, όπως ανέφερε στο Facebook η υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων Οκσάνα Μπλίσχικ.

Παρακολουθείστε στιγμιότυπα από την κινητοποίηση στο Κίεβο:

Στο σημείο κατέφτασαν οι ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας της ουκρανικής πρωτεύουσας, αστυνομικοί σκύλοι και ομάδα αντιμετώπισης εκρηκτικών μηχανισμών, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της αστυνομίας που πρόσθεσε ότι η υπόθεση χαρακτηρίζεται ως “προετοιμασία τρομοκρατικής ενέργειας”.

Δείτε tweets από το Sputnik:

Η κίνηση σε πολλούς σταθμούς του μετρό του Κιέβου είχε διακοπεί, λόγω απειλής για πιθανή ύπαρξη εκρηκτικού μηχανισμού, σύμφωνα με αναφορές που επικαλούνταν τον αρχηγό της τοπικής αστυνομίας.

Από το 2012 η Ουκρανία έχει αυστηροποιήσει τις ποινές για ψευδείς αναφορές σχετικά με εκρηκτικούς μηχανισμούς, που προβλέπουν φυλάκιση έως έξι χρόνια και έως οχτώ χρόνια σε περίπτωση επανάληψης της πράξης.

 

 

 

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις