Κόσμος

Ανδρουλάκης: Η Βραζιλία δεν μπορεί να οδηγηθεί στο χάος, ο Τραμπ έχει φτιάξει «σχολή»

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Την εισβολή των οπαδών του Ζαϊρ Μπολσονάρο σε κυβερνητικά κτίρια στην Βραζιλία, καταδίκασε και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης, σε ανάρτησή του στα social media το βράδυ της Κυριακής (08.01.2023). 

«Δύο χρόνια μετά τα σοκαριστικά γεγονότα στο Καπιτώλιο, όπου οι οπαδοί του προέδρου Τραμπ επιχείρησαν να ανατρέψουν το αποτέλεσμα των εκλογών, η ιστορία επαναλαμβάνεται», υπογραμμίζει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης, σε ανάρτησή του στο Facebook.

«Οι εικόνες από την εισβολή των οπαδών του ακροδεξιού πρώην προέδρου Μπολσονάρο στα κτίρια της Βουλής, του Προεδρικού Μεγάρου και του Ανωτάτου Δικαστηρίου στη Βραζιλία και οι εκκλήσεις τους για ανατροπή του δημοκρατικά εκλεγμένου προέδρου Λούλα είναι ιδιαίτερες ανησυχητικές και αποδεικνύουν ότι ο Ντόναλντ Τραμπ έχει φτιάξει “σχολή”, που απειλεί ευθέως τους δημοκρατικούς θεσμούς» προσθέτει.

«Η χώρα δεν μπορεί να οδηγηθεί στο χάος. Το αποτέλεσμα των εκλογών πρέπει να γίνει από όλους αποδεκτό και σε αυτήν την κατεύθυνση πρέπει να συμβάλλει η διεθνής κοινότητα», καταλήγει ο Ν. Ανδρουλάκης.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ισραήλ: Ο Άιζενκοτ ζητά εντολή σχηματισμού κυβέρνησης – «Σημαντική πρόοδος» στις διαπραγματεύσεις
Οι πολιτικές δυνάμεις που συμμετέχουν στο μπλοκ καλύπτουν ένα ευρύ ιδεολογικό φάσμα, από την Αριστερά έως την εθνικιστική Δεξιά, γεγονός που καθιστά τις διαπραγματεύσεις ιδιαίτερα σύνθετες
Ισραήλ
Μερτς: Οι μουσουλμάνοι που δεν αναγνωρίζουν την ευθύνη μας για το Ολοκαύτωμα να φύγουν από τη Γερμανία
Ο Μερτς επανέλαβε δήλωση του Ρίχαρντ φον Βάιτσεκερ το 1985 ότι «οι νέοι δεν φέρουν ευθύνη για όσα συνέβησαν τότε, φέρουν όμως ευθύνη για το πώς αυτά θα αποτυπωθούν στην Ιστορία»
Ο Γερμανός καγκελάριος, Friedrich Merz
Πρόκληση Φιντάν από τα Κατεχόμενα: Μόνη λύση δύο κράτη στο νησί – Παράνομη η επίσκεψη λέει η Λευκωσία
«Η επίσκεψη αυτή αποτελεί μία ακόμη πρόκληση, που προστίθεται στις συνεχιζόμενες παραβιάσεις της κυριαρχίας, της ανεξαρτησίας και της εδαφικής ακεραιότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας από την Τουρκία»
Χακάν Φιντάν
Προκαλεί το τουρκικό ΥΠΕΞ για την ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας – Κύπρου: «Άκυρες οι NAVTEX, δεν έχουμε δώσει ακόμη άδεια»
Η Άγκυρα επικαλείται τα όρια που έχει γνωστοποιήσει στα Ηνωμένα Έθνη από τις 18 Μαρτίου 2020 - Ελληνικές διπλωματικές πηγές: Σαφές το διεθνές δίκαιο της θάλασσας
Στο λιμάνι του Ηρακλείου κατέπλευσε το πρωί της Τρίτης 27 Οκτωβρίου το γαλλικό πλοίο ABEILLE MARENGO, ενόψει των υποθαλάσσιων ερευνών για το έργο Great Sea Interconnector. Tο γαλλικό πλοίο αναμένεται να αποτελέσει τη βάση για τις προπαρασκευαστικές εργασίες που συνδέονται με την ηλεκτρική διασύνδεση Κρήτης - Κύπρου στην Ανατολική Μεσόγειο.  Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2026 (ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ 153