Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Ανείπωτη τραγωδία στην Κένυα: Κατέρρευσε σχολική αίθουσα, σκοτώθηκαν επτά παιδιά

Ανείπωτη τραγωδία στην Κένυα: Κατέρρευσε σχολική αίθουσα, σκοτώθηκαν επτά παιδιά

Επτά μαθητές έχασαν τη ζωή τους και πολλά παιδιά τραυματίστηκαν όταν κατέρρευσε αίθουσα σχολείου. Τη ανείπωτη τραγωδία σημειώθηκε το πρωί της Δευτέρας (23.09.2019) στην πρωτεύουσα της Κένυας, Ναϊρόμπι.

Η κατάρρευση σημειώθηκε τη στιγμή που οι μαθητές έμπαιναν στο σχολείο.

Επτά μαθητές νεκροί, δεκάδες τραυματισμένοι μετά την κατάρρευση σχολικής αίθουσας στην Precious Talent Academy στο Νταγκορέτι, δυτικά της κενυατικής πρωτεύουσας, έγραψε στο Twitter η οργάνωση St John Ambulance που συμμετέχει στις επιχειρήσεις διάσωσης.

“Έως τώρα μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι έχουμε επτά νεκρούς μαθητές και 57 τραυματίες επίσης μαθητές που νοσηλεύονται”, δήλωσε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Σάιρους Ογκούντα, που βρέθηκε από τον τόπο της τραγωδίας.

Εκατοντάδες κάτοικοι του Νταγκορέτι, μιας φτωχής περιοχής όπου οι κάτοικοι ζουν σε αυτοσχέδια καταλύματα, συγκεντρώθηκαν γύρω από το σημείο όπου οι διασώστες διεξάγουν έρευνες στα ερείπια για τον εντοπισμό επιζώντων.

Σύμφωνα με δημοσιογράφο του AFP, γραφεία και βιβλία ήταν σκορπισμένα ανάμεσα στα ερείπια της ημιμόνιμης δομής, κατασκευασμένης από ξύλο και λαμαρίνες. Στην κατασκευή αυτή είχε προστεθεί άλλος ένας όροφος.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις