Σάββατο, 4 Μαΐ
22oC Αθήνα

“Ανέπαφη” θέλει την συμφωνία για το Ιράν η Βρετανία – Έκκληση Ροχανί στις χώρες της Ε.Ε

Καμία αλλαγή δεν θέλει η Βρετανία στην συμφωνία για το Ιράν, όπως δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Μπόρις Τζόνσον. Την ίδια ώρα ο Χασάν Ροχανί ζήτησε από την Ευρωπαϊκή Ένωση να αντιτεθεί στις «παράνομες και παράλογες» ενέργειες των Ηνωμένων Πολιτειών.

“Η αλλαγή καθεστώτος στο Ιράν δεν είναι μια πολιτική που θα έπρεπε να επιδιώξει η Βρετανία οποιαδήποτε αλλαγή δεν σημαίνει κατ΄ανάγκην ότι θα ήταν για το καλύτερο” δήλωσε χαρακτηριστικά ο Μπόρις Τζόνσον.

Ο Τζόνσον έκανε τα σχόλια αυτά σήμερα στο κοινοβούλιο απαντώντας σε ερώτηση για αν νομίζει πως ο Τζον Μπόλτον, ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ, επιδιώκει αλλαγή καθεστώτος στην Τεχεράνη.

«Μπορεί πιθανόν να επιτευχθεί αλλαγή καθεστώτος σε κάποιο στάδιο στο εγγύς μέλλον, αλλά δεν μπορώ να πω με οποιαδήποτε σιγουριά ότι θα ήταν μια αλλαγή για το καλύτερο γιατί μου φαίνεται εξίσου εύλογο να φανταστώ πως ο Κασέμ Σολεϊμανί του IRGC (Σώμα Ιρανών Φρουρών της Επανάστασης) θα βρισκόταν σε πολύ καλή θέση για να διαδεχθεί τον αγιατολάχ Χαμενεΐ για παράδειγμα».

Έκκληση Ροχανί στις χώρες της Ε.Ε

Την ίδια στιγμή ο Χασάν Ροχανί ζήτησε από την Ευρωπαϊκή Ένωση να αντιτεθεί στις «παράνομες και παράλογες» ενέργειες των Ηνωμένων Πολιτειών, λέγοντας πως μετά την αποχώρηση της Ουάσινγκτον από την πυρηνική συμφωνία, η Τεχεράνη θα μπορούσε να παραμείνει σε αυτήν, αλλά μόνο αν επωφελείται πλήρως.

«Το Ιράν μπορεί να παραμείνει στο Κοινό Ολοκληρωμένο Σχέδιο Δράσης (την πυρηνική συμφωνία) μόνο αν επωφελείται πλήρως από τη συμφωνία», δήλωσε σήμερα ο Ροχανί, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων IRNA.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις