Κόσμος

Ανεπιθύμητος ο αντιπρόεδρος της Τουρκίας στην Ολλανδία

Το ολλανδικό υπουργικό συμβούλιο ανακοίνωσε σήμερα ότι ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Τουγρούλ Τουρκές δεν είναι ευπρόσδεκτος να ταξιδέψει στην Ολλανδία για μια εκδήλωση Τούρκων μεταναστών στη χώρα με την ευκαιρία της πρώτης επετείου από το αποτυχημένο πραξικόπημα του περσινού Ιουλίου.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Σε ανακοίνωσή του το ολλανδικό υπουργείο Εξωτερικών αναφέρει ότι η παρουσία του Τουρκές ή άλλου μέλους τους τουρκικής κυβέρνησης είναι ανεπιθύμητη «με δεδομένη την κατάσταση των διμερών σχέσεων μεταξύ των χωρών μας».

Αξιωματικοί του στρατού προσπάθησαν να ανατρέψουν τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πέρυσι τον Ιούλιο σε μια αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος. Ο Ερντογάν έχει κατηγορήσει τους Ευρωπαίους εταίρους του ότι δεν εξέφρασαν επαρκή στήριξη προς την κυβέρνησή του αμέσως μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα.

Λίγο πριν τις ολλανδικές βουλευτικές εκλογές τον Μάρτιο, το υπουργικό συμβούλιο της χώρας είχε κηρύξει ανεπιθύμητα πρόσωπα Τούρκους υπουργούς που προσπάθησαν να μεταβούν στην Ολλανδία για να πραγματοποιήσουν προεκλογική εκστρατεία μεταξύ των Τούρκων μεταναστών για το δημοψήφισμα που διεξήχθη τον Απρίλιο στην Τουρκία.

Η σημερινή απόφαση είναι «φυσική συνέπεια» των γεγονότων του Μαρτίου, τονίζεται στην ανακοίνωση του ολλανδικού υπουργείου.
 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Πύρινος εφιάλτης χωρίς τέλος σε Γαλλία και Ισπανία: Σκέψεις για εκκένωση του Μπορντό, πάνω από 325.000 άνθρωποι έχουν απομακρυνθεί
Στις προσπάθειες κατάσβεσης έχουν αποσταλεί και ελληνικά canadair που πραγματοποιούν ρίψεις νερού από αέρος - Νέα πύρινα μέτωπα σε Βαλένθια και Τολέδο
Φωτιά
Γερμανός λιβανέζικης καταγωγής και υποστηρικτής του ISIS ο ύποπτος της φονικής επίθεσης με βαν σε εκδήλωση Pride στο Βερολίνο
Μέχρι τον περασμένο Μάιο κρατείτο σε φυλακή ανηλίκων, για αδικήματα όπως επίθεση και εκβιασμός, ενώ θεωρείται υποστηρικτής της τρομοκρατικής οργάνωσης «Ισλαμικό Κράτος»
Το βαν που σκόρπισε τον τρόμο στο Βερολίνο 6