Κόσμος

Ανήσυχη η Μέι για τη νέα δηλητηρίαση “μυστήριο” με τον νευροτοξικό παράγοντα Novichok

Ένα νέο κρούσμα δηλητηρίασης δύο ανθρώπων με τον νευροτοξικό παράγοντα Novichok έχει προκαλέσει τεράστια ανησυχία στην Αγγλία, ξυπνώντας μνήμες από την υπόθεση Σκριπάλ.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι δήλωσε σήμερα ότι είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό να βλέπει κανείς δύο Βρετανούς πολίτες να δηλητηριάζονται από τον νευροτοξικό παράγοντα Novichok.

[read4more]

«Προφανώς είναι πραγματικά ανησυχητικό να βλέπουμε δύο ακόμα ανθρώπους να εκτίθενται στο Νόβιτσοκ στο Ηνωμένο Βασίλειο και η αστυνομία, το ξέρω, θα κάνει εξονυχιστική έρευνα», δήλωσε η Μέι σε δημοσιογράφους στη Γερμανία.

Η βρετανίδα πρωθυπουργός βρίσκεται εκεί για να συναντηθεί με την καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ.

«Οι σκέψεις μου είναι με τους ανθρώπους του Γούλτσιρ» πρόσθεσε, αναφερόμενη στην περιοχή όπου ζουν τα θύματα και συνέβη το πρόσφατο περιστατικό.

Παράλληλα, έγινε γνωστό πως η Βρετανία ενημέρωσε τον Οργανισμό για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων (ΟΑΧΟ) για την τελευταία δηλητηρίαση στην Αγγλία στην οποία εμπλέκεται ο νευροτοξικός παράγοντας Novichok.

Την ενημέρωση έκανε σήμερα εκπρόσωπος της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι.

Novichok Novichok

«Έχουμε ενημερώσει τον ΟΑΧΟ για τις τρέχουσες περιστάσεις», δήλωσε ο εκπρόσωπος στους δημοσιογράφους.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η Ισπανία υπερασπίζεται τη διαχείριση της κρίσης με τους μετανάστες στη Θέουτα – Παρέμβαση της Ελλάδας στην ΕΕ για μηχανισμό αναστολής ασύλου
Στους 75 ανέρχεται ο προσωρινός αριθμός των νεκρών - Από τους 72.000 μετανάστες που εισήλθαν στη Θέουτα, οι 70.000 έχουν ήδη επιστρέψει στο Μαρόκο, σύμφωνα με τη Μαδρίτη
Μετανάστες, Ισπανία, Θέουτα
Daily Mail: Έλληνας γιατρός στη Βρετανία σε εξάμηνη αναστολή για σεξουαλική παρενόχληση συναδέλφου
Σύμφωνα με το δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας, το πειθαρχικό συμβούλιο του GMC έκρινε ότι επέδειξε επανειλημμένα ανάρμοστη συμπεριφορά απέναντι σε νεότερη συνάδελφό του στο NHS - Εργάζεται πλέον σε ιδιωτικό ιατρείο στη Θεσσαλονίκη
Γιατρός