Κόσμος

Ανησυχούν οι Ρουμάνοι για Ουκρανία και Ισλαμικό Κράτος

Η πλειοψηφία των Ρουμάνων ανησυχεί ιδιαίτερα για τη διαμάχη στην Ουκρανία και τις επιθέσεις της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και τη Συρία, σύμφωνα με δημοσκόπηση του ινστιτούτου κοινωνικών μελετών INSCOP.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Το 67,3% των Ρουμάνων δηλώνει ότι ανησυχεί ή ότι ανησυχεί πολύ για τη σύγκρουση στην Ουκρανία και το 30,1% απαντά ότι δεν ανησυχεί ή δεν ανησυχεί καθόλου. Το 0,9% των ερωτηθέντων δεν έχει ακούσει κάτι για την κατάσταση στη γειτονική χώρα.

Η έρευνα “Η Αλήθεια για τη Ρουμανία” διεξήχθη με αφορμή τη συμπλήρωση 75 χρόνων από την υπογραφή του Συμφώνου Ρίμπεντροπ – Μολότοφ, με το οποίο η Γερμανία και η Σοβιετική Ένωση χώρισαν την Ευρώπη σε ζώνες επιρροής (χώρισαν περιοχές της Ρουμανίας και άλλων ανατολικοευρωπαϊκών κρατών).

Η έρευνα διεξήχθη για λογαριασμό της εφημερίδας “Adevarul” του Βουκουρεστίου, από τις 30 Αυγούστου έως τις 4 Σεπτεμβρίου, με τη μέθοδο της συνέντευξης σε σπίτια

Όπως ανέφεραν αναλυτές της INSCOP, παρατηρείται αύξηση στο ποσοστό των Ρουμάνων που ανησυχούν για την κατάσταση στην Ουκρανία σε σύγκριση με αντίστοιχη έρευνα τον περασμένο Μάιο, όταν το 61,9% των πολιτών είχε δηλώσει ότι ανησυχεί ή ότι ανησυχεί πολύ για την κατάσταση στη γειτονική χώρα. 
Επιπλέον το 42,3% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι η σύγκρουση στην Ουκρανία είναι αποτέλεσμα της μάχης επιρροής μεταξύ Ρωσίας και Δυτικών κρατών και το 33,5% τονίζει ότι η υποβόσκουσα αιτία είναι η επιθυμία της πλειοψηφίας των Ουκρανών να τερματιστεί η ρωσική επιρροή. Το 24,3% των ερωτηθέντων δεν ήταν σε θέση απαντήσει στην ερώτηση.

Όσον αφορά τα γεγονότα στη Μέση Ανατολή, το 44% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι ανησυχεί ή ότι ανησυχεί πολύ για τις επιθέσεις της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ. Το 50,1% των Ρουμάνων τονίζει ότι ανησυχεί λίγο ή καθόλου, το 3,1% αναφέρει ότι δεν έχει ακούσει για νέες συγκρούσεις στο Ιράκ και το 2,7% δεν απαντά.

Στην έρευνα εξετάζεται ακόμη σε ποιο βαθμό η κατανομή του ελέγχου της Ρουμανίας μεταξύ των πιο ισχυρών κρατών είναι ακόμη πιθανή σήμερα. Το 34,4% των Ρουμάνων πιστεύει ότι ένα τέτοιο σενάριο είναι ακόμη πιθανό, το 44,7% δεν έχει την ίδια εκτίμηση και το 20,9% δεν απαντά.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Διαβάστε

“Κόκκινος” συναγερμός στην Κύπρο για τη δράση των τζιχαντιστών – Δεκάδες προσαγωγές

Θύλακες τζιχαντιστών στην Ελλάδα – Τουλάχιστον 7 άτομα έχουν εντοπιστεί – Γίνονται και προσηλυτισμοί στην Αθήνα

Έλληνας σε στρατόπεδο τζιχαντιστών – Συναγερμός στην ΕΥΠ

Τζιχαντιστές προετοίμαζαν πολύνεκρη επίθεση στο κτίριο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Καύσωνας – φονιάς στην Ευρώπη: Πάνω από 10.000 επιπλέον θάνατοι μέσα σε μία εβδομάδα τον Ιούνιο
Το ακραίο κύμα καύσωνα στο τέλος Ιουνίου προκάλεσε προβλήματα στις ενεργειακές προμήθειες, οδήγησε στο κλείσιμο σχολείων και κατέρριψε ρεκόρ θερμοκρασιών σε Γαλλία, Ισπανία και Αγγλία
Καύσωνας Μαδρίτη
Σοκαριστικό βίντεο από τη στιγμή που δόκιμοι της ιταλικής Στρατιωτικής Ακαδημίας σώζουν οδηγό από αυτοκίνητο που βυθίζεται στην Τεργέστη
Οι διασώστες παρείχαν τις πρώτες βοήθειες στον άνδρα και ανέλαβαν τη μεταφορά του σε νοσοκομείο - Μέχρι στιγμής δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα πληροφορίες για την κατάσταση της υγείας του
ιταλια αυτοκίνητο