Τρίτη, 23 Απρ.
19oC Αθήνα

Αντεπιτίθεται η Ρωσία: Ο Σκριπάλ δηλητηριάστηκε ή από τις ΗΠΑ ή από την Βρετανία

Βρετανία

Στην “αντεπίθεση” περνά για τα καλά η Ρωσία, για την υπόθεση της δηλητηρίασης του πρώην πράκτορα Σεργκέι Σκριπάλ, η οποία υποστηρίζει πως την απόπειρα δολοφονίας πραγματοποίησαν ή οι ΗΠΑ ή η Βρετανία.

«Η λογική λέει πως υπάρχουν μόνο δύο ενδεχόμενα», δήλωσε ο Βλαντίμιρ Γερμακόφ, επικεφαλής του τμήματος μη εξάπλωσης και ελέγχου των εξοπλισμών του υπουργείου Εξωτερικών, σε μια συνάντηση με ξένους πρεσβευτές στη Μόσχα.

«Είτε οι βρετανικές αρχές δεν είναι ικανές να παράσχουν προστασία από μια τέτοια, ας την πούμε έτσι, τρομοκρατική επίθεση στο βρετανικό έδαφος, είτε, άμεσα ή έμμεσα, δεν κατηγορώ κανέναν, έχουν ενορχηστρώσει μια επίθεση εναντίον ενός Ρώσου πολίτη», είπε ο Γερμάκοφ προτού αφήσει να εννοηθεί ότι και οι Ηνωμένες Πολιτείες μπορεί να φέρουν κάποια ευθύνη.

«Αν κάποιος έχει φαντασία, μπορεί να φανταστεί ότι όλο αυτό σκηνοθετήθηκε πέρα από τον Ατλαντικό», πρόσθεσε.

«Όποια στρατιωτική τοξική ουσία (και να είχε χρησιμοποιηθεί) θα είχε προκαλέσει πολλά θύματα στον τόπο της δηλητηρίασης. Όμως στο Σάλσμπερι, δεν ήταν καθόλου αυτή η περίπτωση», είπε.

Στο μικροσκόπιο το αυτοκίνητο της Γιούλια

Το αυτοκίνητο με το οποίο αναχώρησε η Γιούλια Σκριπάλ από το αεροδρόμιο Χίθροου του Λονδίνου, όταν έφθασε από τη Μόσχα, μεταφέρθηκε στην εγκληματολογική υπηρεσία για να εξεταστεί από εμπειρογνώμονες.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, στις 3 Μαρτίου τη Γιούλια Σκριπάλ συνάντησε στο αεροδρόμιο ο φίλος της οικογένειας τους Ρος Κασσίντι, ο οποίος και την μετέφερε στο Σάλσμπερι στο σπίτι στο οποίο διέμενε ο πατέρας της Σεργκέι Σκριπάλ.

Ο Κασσίντι επιβεβαίωσε την πληροφορία ότι οι αρμόδιες αρχές πήραν το αυτοκίνητο του το οποίο και μετέφεραν στην εγκληματολογική υπηρεσία, καθώς οι βρετανικές μυστικές υπηρεσίες εξετάζουν το ενδεχόμενο η νευροπαραλυτική ουσία με την οποία δηλητηριάσθηκαν ο Σεργκεί Σκριπάλ και η κόρη του Γιούλια να είχε τοποθετηθεί στις αποσκευές της Γιούλια.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις