Κόσμος

Αντίποινα από τη Ρωσία: Απαγόρευσε στην Deutche Welle να εκπέμπει στην χώρα

Σε αντίποινα προχώρησε η Μόσχα που απαγόρευσε στην γερμανική ραδιοτηλεοπτική εταιρεία Deutsche Welle να εκπέμπει δορυφορικά και να προβαίνει σε άλλου είδους μεταδόσεις στην Ρωσία, όπως ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

Παράλληλα ακυρώνει τις διαπιστεύσεις όλων των συνεργατών του γραφείου της DW στην Μόσχα, κλείνει το γραφείο ανταποκριτή και θα εξετάσει το ζήτημα να συμπεριλάβει την γερμανική ραδιοτηλεοπτική εταιρεία στο μητρώο των «ΜΜΕ –ξένοι πράκτορες».

Στην ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών αναφέρεται ότι η Μόσχα ως πρώτο μέτρο με το οποίο απαντά στην απόφαση της Γερμανίας να απαγορεύσει τις μεταδόσεις του γερμανόφωνου ρωσικού τηλεοπτικού σταθμού RT(Russia Today) DE, κλείνει το γραφείο ανταποκριτή στην Μόσχα της ραδιοτηλεοπτικής εταιρείας Deutche Welle και ακυρώνει τις διαπιστεύσεις όλων των συνεργατών του γραφείου της Deutche Welle στην Ρωσία.

Παράλληλα η Ρωσία αναθέτει στα αρμόδια όργανα να εξετάσουν το ζήτημα της αναγνώρισης της Deutche Welle ως «ΜΜΕ- ξένος πράκτορας».

Επίσης η Μόσχα αρχίζει να καταρτίζει κατάλογο με τα ονόματα εκπροσώπων των κρατικών οργανισμών της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, που αποφάσισαν την απαγόρευση των μεταδόσεων του σταθμού Russia Today DE στην Γερμανία στους οποίους θα απαγορευθεί η είσοδος στην Ρωσία.

Η απόφαση της ρωσικής κυβέρνησης ελήφθη ως απάντηση στην απόφαση που έλαβε η Γερμανία να απαγορεύσει την δορυφορική και on-line μετάδοση του ρωσικού τηλεοπτικού καναλιού RT DE στην Γερμανία. Η Επιτροπή Αδειοδότησης και Εποπτείας (ΖΑΚ) που είναι η ρυθμιστική αρχή για τα ραδιοφωνικά και τηλεοπτικά προγράμματα στην Γερμανία, πήρε τη σχετική απόφαση στις 2 Φεβρουαρίου, την οποία αιτιολόγησε υποστηρίζοντας ότι το RT DE δεν έχει την απαιτούμενη άδεια για να μεταδίδει στην Γερμανία, σύμφωνα με τον ισχύοντα «κρατικό νόμο περί εκσυγχρονισμού της κατάστασης για τα ΜΜΕ στην Γερμανία».

Η Υπηρεσία μέσων ενημέρωσης των ομόσπονδων κρατών του Βερολίνου και του Βραδεμβούργου, (ΜΑΒΒ) και η Επιτροπή Αδειοδότησης και Εποπτείας (ZAK) είχαν δηλώσει αυτή την εβδομάδα ότι το RT DE δεν μπορεί να μεταδίδει στη Γερμανία χρησιμοποιώντας σερβική άδεια.

H Deutsche Welle προς το παρόν δεν έλαβε επίσημη ενημέρωση για την απόφαση της ρωσικής κυβέρνησης ότι απαγορεύει την μετάδοση στην Ρωσία, δήλωσε ο εκπρόσωπος της DW Κριστόφ Γιούμπελτ στο περιοδικό Ser Spigel.

«Προς το παρόν δεν μας ήρθε τίποτα επίσημα, ούτε στο Βερολίνο ούτε στην Μόσχα» δήλωσε ο ίδιος, προσθέτοντας ότι έμαθαν για την απόφαση της ρωσικής κυβέρνησης από τα μέσα ενημέρωσης και πως η DW θα ανακοινώσει αργότερα την θέση της.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η Βρετανία αύξησε σε «σοβαρό» το επίπεδο τρομοκρατικής απειλής – Διώξεις σε βάρος 45χρονου για αντισημιτική επίθεση
Ο δράστης Έσα Σουλεϊμάν είχε παραπεμφθεί σε κυβερνητικό πρόγραμμα πρόληψης του εξτρεμισμού το 2022, αλλά η υπόθεσή του μπήκε στο αρχείο αργότερα το ίδιο έτος
Η στιγμή που ο δράστης επιτίθεται με μαχαίρι σε Εβραίο άνδρα στο Λονδίνο
Λίντσαραν τον 47χρονο που συνελήφθη για τη δολοφονία της 5χρονης στην Αυστραλία - Επεισόδια έξω από το νοσοκομείο που νοσηλεύεται
Φέρεται πως την απήγαγε από την κοινότητα των Αβορίγινων και στη συνέχεια την σκότωσε - «Συνελήφθη» από τους κατοίκους που συμμετείχαν στην επιχείρηση εντοπισμού της
Αυστραλία: Λίντσαραν τον 47χρονο που συνελήφθη για τη δολοφονία της 5χρονης – Επεισόδια έξω από το νοσοκομείο που νοσηλεύεται
Drone με 50 κιλά εκρηκτικά «καρφώθηκε» σε πλοίο στον Κόλπο του Άντεν – Θρίλερ για την εξουδετέρωσή του
Το drone αντί να εκραγεί, παρέμεινε στο εσωτερικό του πλοίου, δημιουργώντας μια εξαιρετικά επικίνδυνη κατάσταση, καθώς οποιαδήποτε δόνηση ή αύξηση θερμοκρασίας θα μπορούσε να οδηγήσει σε έκρηξη
Επίθεση με drone στο πλοίο