Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Αντίστροφη μέτρηση για Κάβανο

Αντίστροφη μέτρηση για Κάβανο

Ο πρόεδρος της πλειοψηφούσας κοινοβουλευτικής ομάδας των Ρεπουμπλικάνων στη Γερουσία, ο Μιτς Μακόνελ, γνωστοποίησε μέσω Twitter ότι υπέβαλε αίτημα να αρχίσει την Παρασκευή μια διαδικασία που προβλέπει ψηφοφορία στην ολομέλεια για το «κλείσιμο» (cloture, στην ορολογία του σώματος αυτού του αμερικανικού Κογκρέσου) του θέματος του διορισμού του Μπρετ Κάβανο στο Ανώτατο Δικαστήριο.

Η συγκεκριμένη διαδικασία περιορίζει δραστικά τη συζήτηση στη Γερουσία, αφού θεωρεί δεδομένο ότι η πλειοψηφία του σώματος τάσσεται υπέρ μιας πρότασης και, πρακτικά, σημαίνει πως η ψηφοφορία θα γίνει το αργότερο το Σάββατο.

Η διάρκεια της αναμονής ως την έναρξη της ψηφοφορίας στο πλαίσιο μιας διαδικασίας του είδους δεν μπορεί να υπερβαίνει τις τριάντα ώρες.

«Μόλις υπέβαλα αίτημα για το κλείσιμο του διορισμού του Δικαστή Κάβανο στο Ανώτατο Δικαστήριο. Θα υπάρξει άφθονος χρόνος ώστε τα μέλη να εξετάσουν και να ενημερωθούν για το πρόσθετο υλικό», έγραψε ο Μακόνελ στο Twitter.

Ο Μακόνελ ανέφερε πως η Γερουσία περίμενε ακόμη την αναφορά του Ομοσπονδιακού Γραφείου Έρευνας (FBI) μετά την έρευνα που διενήργησε για τις καταγγελίες σε βάρος του Κάβανο περί σεξουαλικών επιθέσεων. Σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στο FBI, η σύνταξη του κειμένου έχει σχεδόν ολοκληρωθεί.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις