Κόσμος

Αντίθετος ο Κουρτζ για την συμφωνία στη Μάλτα για το μεταναστευτικό

Ο πρόεδρος του συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κουρτς καταδίκασε τη χθεσινή συμφωνία των χωρών-μελών της Ευρωπαικής Ένωσης στη Μάλτα.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Οι Ευρωπαίοι εταίροι συμφώνησαν για την δημιουργία συστήματος κατανομής σε διάφορες κοινοτικές χώρες των προσφύγων και μεταναστών που διασώζονται στη θάλασσα κάτι που ο Κουρτζ θεωρεί πως δίνει “λάθος μήνυμα”.

Ο πρώην καγκελάριος της Αυστρίας και διεκδικητής και πάλι της πρωθυπουργίας, Σεμπάσταν Κουρτς εξέφρασε την ανησυχία του ότι η ΕΕ κινείται προς την λάθος κατεύθυνση, καθώς το μόνο που πετυχαίνει ένα τέτοιο σύστημα είναι να ενθαρρύνει διακινητές και μετανάστες να κατευθύνονται προς την Ευρώπη.

Τα θέματα ασφάλειας και μετανάστευσης είναι στην πρώτη γραμμή της ατζέντας του Κουρτς ενόψει των πρόωρων βουλευτικών εκλογών της ερχόμενης Κυριακής 29 Σεπτεμβρίου στην Αυστρία.

Στις δηλώσεις του, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Σεμπάστιαν Κουρτς κατήγγειλε πως με τη συζήτηση για μία κατανομή συντελείται μία επιστροφή στο 2015, καθώς ο μεγαλύτερος “κράχτης” για την παράνομη μετανάστευση υπήρξε τότε το γεγονός ότι μπορούσε κάποιος φθάνοντας στην Ιταλία ή στην Ελλάδα, να φτάσει μέχρι την Κεντρική και τη Βόρεια Ευρώπη.

Η δική του πρόταση δεν είναι η κατανομή , αλλά η προστασία των εξωτερικών συνόρων και σε αυτό θα δραστηριοποιηθεί σε επίπεδο ΕΕ, εάν εκλεγεί εκ νέου καγκελάριος στη χώρα του, ανέφερε ο Σεμπάστιαν Κουρτς προσδιορίζοντας ως πρωταρχικό στόχο του τη “μηδενική μετανάστευση παράνομα εισερχόμενων στην Ευρώπη”.

Πέντε ημέρες πριν από τις πρόωρες βουλευτικές εκλογές της ερχόμενης Κυριακής, το Λαϊκό Κόμμα του Σεμπάστιαν Κουρτς παραμένει σταθερά πρώτο και στις δύο τελευταίες δημοσκοπήσεις, με δεύτερους τους Σοσιαλδημοκράτες, ωστόσο η διαφορά τους μειώνεται στις 11 με 12 ποσοστιαίες μονάδες, αντί των 15 που ήταν σε προηγούμενες δημοσκοπήσεις.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πιο δημοφιλή
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Φρίκη στη Νότια Αφρική: Διαρρήκτες βασάνιζαν δύο ηλικιωμένους επί 3 ώρες – Τους έριξαν βραστό νερό, προσπάθησαν να κόψουν τις θηλές της γυναίκας
Ο 67χρονος αρνήθηκε να δώσει τα κλειδιά ενός χρηματοκιβωτίου στους δράστες και εκείνοι ξεκίνησαν να τους βασανίζουν - Απείλησαν να βιάσουν την 68χρονη σύζυγο
Αστυνομία της Νότιας Αφρικής
Επεισόδιο του Αμπντούλ ελ Σαγιέντ με δημοσιογράφο του Sky News – Το βίντεο έγινε viral, συγκεντρώνοντας πάνω από 8,8 εκατομμύρια προβολές
Το βρετανικό δίκτυο αρνήθηκε να σχολιάσει τους ισχυρισμούς του ελ Σαγιέντ ότι ο δημοσιογράφος «κυνηγούσε» τον πολιτικό ή ότι έχει μόνο πέντε θεατές στις ΗΠΑ
Ο νεοεκλεγείς Αμερικανός γερουσιαστής των Δημοκρατικών, Abdul El-Sayed
16
Ο Τραμπ παραδέχεται ότι έχασε στις ενδιάμεσες εκλογές λόγω του πολέμου με το Ιράν που «οδήγησε σε μια μικρή αύξηση στην τιμή της βενζίνης»
Ο Αμερικανός πρόεδρος σχολίασε τις εξελίξεις στους δημοσιογράφους - Απάντησε αρνητικά στο αν σκέφτεται να αντικαταστήσει τον Χέγκσεθ
AP Photo
52