Πέμπτη, 18 Απρ.
23oC Αθήνα

Αντίθετος ο Κουρτζ για την συμφωνία στη Μάλτα για το μεταναστευτικό

Αντίθετος ο Κουρτζ για την συμφωνία στη Μάλτα για το μεταναστευτικό
photo Reuters

Ο πρόεδρος του συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κουρτς καταδίκασε τη χθεσινή συμφωνία των χωρών-μελών της Ευρωπαικής Ένωσης στη Μάλτα.

Οι Ευρωπαίοι εταίροι συμφώνησαν για την δημιουργία συστήματος κατανομής σε διάφορες κοινοτικές χώρες των προσφύγων και μεταναστών που διασώζονται στη θάλασσα κάτι που ο Κουρτζ θεωρεί πως δίνει “λάθος μήνυμα”.

Ο πρώην καγκελάριος της Αυστρίας και διεκδικητής και πάλι της πρωθυπουργίας, Σεμπάσταν Κουρτς εξέφρασε την ανησυχία του ότι η ΕΕ κινείται προς την λάθος κατεύθυνση, καθώς το μόνο που πετυχαίνει ένα τέτοιο σύστημα είναι να ενθαρρύνει διακινητές και μετανάστες να κατευθύνονται προς την Ευρώπη.

Τα θέματα ασφάλειας και μετανάστευσης είναι στην πρώτη γραμμή της ατζέντας του Κουρτς ενόψει των πρόωρων βουλευτικών εκλογών της ερχόμενης Κυριακής 29 Σεπτεμβρίου στην Αυστρία.

Στις δηλώσεις του, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Σεμπάστιαν Κουρτς κατήγγειλε πως με τη συζήτηση για μία κατανομή συντελείται μία επιστροφή στο 2015, καθώς ο μεγαλύτερος “κράχτης” για την παράνομη μετανάστευση υπήρξε τότε το γεγονός ότι μπορούσε κάποιος φθάνοντας στην Ιταλία ή στην Ελλάδα, να φτάσει μέχρι την Κεντρική και τη Βόρεια Ευρώπη.

Η δική του πρόταση δεν είναι η κατανομή , αλλά η προστασία των εξωτερικών συνόρων και σε αυτό θα δραστηριοποιηθεί σε επίπεδο ΕΕ, εάν εκλεγεί εκ νέου καγκελάριος στη χώρα του, ανέφερε ο Σεμπάστιαν Κουρτς προσδιορίζοντας ως πρωταρχικό στόχο του τη “μηδενική μετανάστευση παράνομα εισερχόμενων στην Ευρώπη”.

Πέντε ημέρες πριν από τις πρόωρες βουλευτικές εκλογές της ερχόμενης Κυριακής, το Λαϊκό Κόμμα του Σεμπάστιαν Κουρτς παραμένει σταθερά πρώτο και στις δύο τελευταίες δημοσκοπήσεις, με δεύτερους τους Σοσιαλδημοκράτες, ωστόσο η διαφορά τους μειώνεται στις 11 με 12 ποσοστιαίες μονάδες, αντί των 15 που ήταν σε προηγούμενες δημοσκοπήσεις.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις