Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα

Άντονι Φάουτσι: Εμβόλια κορονοϊού και σε παιδιά κάτω των 5 ετών σε «τουλάχιστον δύο μήνες»

Άντονι Φάουτσι: Εμβόλια κορονοϊού και σε παιδιά κάτω των 5 ετών σε «τουλάχιστον δύο μήνες»

«Τουλάχιστον δύο μήνες» θα χρειαστούν για να λάβει έγκριση εμβόλιο κατά του κορονοϊού για παιδιά ηλικίας κάτω των 5 ετών. Αυτό δήλωσε την Τετάρτη στο CNN o κορυφαίος Αμερικανός επιδημιολόγος Άντονι Φάουτσι.

Σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στο CNBC, o Άντονι Φάουτσι εκτίμησε πως η επέλαση της μετάλλαξης Όμικρον του κορονοϊού στις ΗΠΑ αναμένεται να κορυφωθεί ως τα τέλη Ιανουαρίου. «Θα έλεγα ότι, δεδομένου του μεγέθους της χώρας μας και των διαφορών μεταξύ εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων, είναι πιθανό η κορύφωση να επέλθει έπειτα από τουλάχιστον δύο εβδομάδες, πιθανότατα μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου», είπε χαρακτηριστικά ο αμερικανός επιδημιολόγος.

Στην ενημέρωση για την πανδημία από τον Λευκό Οίκο, ο λοιμωξιολόγος εστίασε στη σημασία της τρίτης δόσης ώστε να αποτραπεί τυχόν σοβαρή νόσηση.

Μιλώντας για τη σημασία μιας ακόμη δόσης, σημείωσε πως στο μέλλον ίσως χρειαστεί και η τέταρτη δόση, όμως «ελπίζουμε αυτή τη δεδομένη χρονική στιγμή ότι θα προστατευτούμε από την τρίτη».

Χαρακτήρισε κρίσιμης σημασίας τη χορήγηση των ενισχυτικών δόσεων στην προστασία από το νέο στέλεχος και έστειλε ειδικό μήνυμα για την Πρωτοχρονιά.

«Εάν σχεδιάζετε να πάτε σε πάρτι με 40-50 άτομα, την παραμονή Πρωτοχρονιάς, να αγκαλιάζεστε και να φιλιέστε με τους καλεσμένους, ευχόμενοι ”καλή χρονιά”, θα συνηστούσα να μην το κάνετε, δεν είναι αυτή η κατάλληλη χρονιά», κατέληξε ο Φάουτσι.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ και CNNi

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις