Κόσμος

Άντονι Μπλίνκεν για 25η Μαρτίου: Με ενθουσιάζει που η συνεργασία μας με την Ελλάδα είναι πιο δυνατή από ποτέ

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Στο μήνυμα που εξέδωσε για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν, αναφέρεται στην στενή συνεργασία που υπάρχει μεταξύ των ΗΠΑ και της Ελλάδας για την αντιμετώπιση των σύγχρονων διεθνών προκλήσεων.

Όπως υποστήριξε ο Άντονι Μπλίνκεν, η ελληνοαμερικανική συνεργασία είναι σήμερα ισχυρότερη από ποτέ τόνισε με αφορμή την 25η Μαρτίου.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες επικροτούν τη συνεχιζόμενη υποστήριξη της Ελλάδας στην ουκρανική κυριαρχία, στην ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα, στην υποστήριξη του Ισραήλ και στη συμμετοχή στην επιχείρηση Prosperity Guardian. Εκτιμούμε τη συνεργασία της Ελλάδας σε θέματα όπως η κλιματική αλλαγή και για την ηγετική της θέση στη διοργάνωση του φετινού συνεδρίου Our Ocean. Καθώς προσβλέπουμε σε μια ακόμη χρονιά προκλήσεων και ευκαιριών, με ενθουσιάζει που η συνεργασία μας είναι πιο δυνατή από ποτέ», ανάφερε χαρακτηριστικά.

Το Μήνυμα του Άντονι Μπλίνκεν:

«Εκ μέρους της κυβέρνησης και του λαού των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, συγχαίρω τον λαό της Ελλάδας και τους Έλληνες σε όλο τον κόσμο καθώς γιορτάζουν την 203η επέτειο από την ίδρυση της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Ήταν τιμή μου να συναντηθώ με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο σπίτι της οικογένειάς του στην Κρήτη τον Ιανουάριο και να φιλοξενήσω τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών Γεώργιο Γεραπετρίτη στον Στρατηγικό Διάλογο ΗΠΑ-Ελλάδας τον Φεβρουάριο. Μαζί υπογραμμίσαμε την αυξανόμενη διμερή και διατλαντική μας σχέση που βασίζεται σε κοινές δημοκρατικές αξίες.

Στα νοτιοανατολικά σύνορα της Ευρώπης, η Ελλάδα, ως ένας διμερής εταίρος και σύμμαχος στο ΝΑΤΟ, έχει υπηρετήσει και υπάρξει υπέρμαχος της ειρήνης και της ευημερίας με αρχές, και σας ευχαριστώ για τη συνεχή ηγεσία σας. Επιπλέον, μοιραζόμαστε ένα κοινό όραμα για ειρηνική, βιώσιμη και διαφανή συνεργασία στο διάστημα στο πλαίσιο των Συμφωνιών της Άρτεμις.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ελλάδα επωφελούνται από τους βαθύτατους και διαρκείς δεσμούς μεταξύ των ανθρώπων μας, συμπεριλαμβανομένης της βαθιάς δέσμευσης στη δημοκρατία, στην καινοτομία και στην επέκταση των εκπαιδευτικών ευκαιριών για όλους τους ανθρώπους, ανεξαρτήτως προέλευσης ή ικανότητας. Ως γενέτειρα της δημοκρατίας, η Ελλάδα λειτουργεί ως πηγή έμπνευσης για τις αρχές που αγαπάμε και βασιζόμαστε για την αντιμετώπιση των σημερινών παγκόσμιων προκλήσεων.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες επικροτούν τη συνεχιζόμενη υποστήριξη της Ελλάδας στην ουκρανική κυριαρχία, στην ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα, στην υποστήριξη του Ισραήλ και στη συμμετοχή στην επιχείρηση “Prosperity Guardian”. Εκτιμούμε τη συνεργασία της Ελλάδας σε θέματα όπως η κλιματική αλλαγή και για την ηγετική της θέση στη διοργάνωση του φετινού συνεδρίου “Our Ocean”. Καθώς προσβλέπουμε σε μια ακόμη χρονιά προκλήσεων και ευκαιριών, με ενθουσιάζει που η συνεργασία μας είναι πιο δυνατή από ποτέ.

Ανυπομονώ να εμβαθύνουμε τη συνεργασία και τη φιλία μας και εύχομαι στον ελληνικό λαό μια χρονιά ειρήνης, ευημερίας και καλής υγείας».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η επόμενη ημέρα στη Βενεζουέλα μετά τους σεισμούς «μαμούθ»: 50.000 αγνοούμενοι και 235 νεκροί - Επιζώντες παραμένουν εγκλωβισμένοι στα συντρίμμια
Πάνω από 70.000 οικογένειες επλήγησαν από τους σεισμούς – Περισσότερα από 100 κτίρια κατέρρευσαν μόνο στην Λα Γκουάιρα – Με τα χέρια τους παλεύουν διασώστες και εθελοντές
REUTERS
ΚΑΑΝ: Το μεγάλο αεροπορικό στοίχημα της Τουρκίας και η πώληση κινητήρων από τις ΗΠΑ – Τι σημαίνει για την Ελλάδα
Η Τουρκία θέλει να αποδείξει ότι μπορεί να σταθεί μόνη της στην κορυφή της αεροπορικής τεχνολογίας, ειδικά μετά την αποβολή της από το πρόγραμμα των F-35 λόγω της αγοράς των ρωσικών S-400
Το τουρκικό μαχητικό αεροσκάφος KAAN
Ο Τραμπ ανακοίνωσε στο Κογκρέσο την πώληση κινητήρων στην Τουρκία για το μαχητικό αεροσκάφος KAAN
Η κίνηση θεωρείται σημαντική χειρονομία προς τον Ερντογάν ενόψει της κρίσιμης συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ στην Άγκυρα τον επόμενο μήνα, αλλά και προς τον Τούρκο πρόεδρο, τον οποίο ο Τραμπ βλέπει ως βασικό σύμμαχο
Τραμπ και Ερντογάν 24