Κόσμος

Αντόνιο Γκουτέρες: Ανακούφιση χρέους για όλες τις αναπτυσσόμενες χώρες

Την άποψη ότι πρέπει να υπάρξει ανακούφιση του χρέους για όλες τις αναπτυσσόμενες, μεσαίου εισοδήματος χώρες, εξέφρασε ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες την Πέμπτη (28.05.2020).

Όπως δήλωσε ο Αντόνιο Γκουτέρες η ελάφρυνση του χρέους “πρέπει να επεκταθεί σε όλες τις αναπτυσσόμενες, μεσαίου εισοδήματος χώρες που ζητούν ανοχή καθώς χάνουν την πρόσβαση στις χρηματοπιστωτικές αγορές” μεσούσης της πανδημίας του κορονοϊού.

“Πολλές αναπτυσσόμενες και μεσαίου εισοδήματος χώρες είναι πολύ ευάλωτες και ήδη βρίσκονται υπερχρεωμένες – ή θα βρεθούν σύντομα, λόγω της παγκόσμιας ύφεσης. Η ανακούφιση της μείωσης του χρέους δεν μπορεί να περιοριστεί στις Λιγότερο Αναπτυγμένες Χώρες”, ανέφερε ο Γκουτέρες κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του ΟΗΕ για τον τρόπο διαχείρισης των οικονομικών συνεπειών της πανδημίας.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Νέα Ζηλανδία: Πράσινο φως στη χρήση παραισθησιογόνων μανιταριών για την αντιμετώπιση της κατάθλιψης
Η Αυστραλία είχε ήδη επιτρέψει από το 2023 τα παραισθησιογόνα μανιτάρια για ιατρικούς σκοπούς, αλλά και το χάπι ecstasy για την αντιμετώπιση ορισμένων ψυχικών παθήσεων
Μανιτάρια