Κόσμος

Άντριου Κουόμο: Μήνυση για σεξουαλική παρενόχληση από πρώην εργαζόμενη

Μήνυση για σεξουαλική παρενόχληση κατατέθηκε την Πέμπτη εναντίον του Άντριου Κουόμο. Πρώην εργαζόμενη στο γραφείο του κυβερνήτη της Νέας Υόρκης τον κατηγορεί ότι στις 7 Δεκεμβρίου 2020 τη θώπευσε κάτω από τη μπλούζα της στο σπίτι του στο Όλμπανι.

Το δικαστήριο του Όλμπανι αποφάσισε το βράδυ της Πέμπτης (28/10) να καλέσει τον πρώην κυβερνήτη της Νέας Υόρκης Άντριου Κουόμο στις 17 Νοεμβρίου. Υπενθυμίζεται ότι ο 63χρονος πολιτικός παραιτήθηκε από τη θέση του στις 11 Αυγούστου, μία εβδομάδα μετά τη δημοσίευση του πορίσματος έρευνας, σύμφωνα με το οποίο έχει παρενοχλήσει ή επιτεθεί σεξουαλικά σε 11 γυναίκες.

Η γενική εισαγγελέας της Νέας Υόρκης Λετίσια Τζέιμς είχε δηλώσει τότε ότι ανεξάρτητη έρευνα που διήρκησε πέντε μήνες κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η συμπεριφορά του Άντριου Κουόμο παραβίασε πολλούς πολιτειακούς και ομοσπονδιακούς νόμους. Το γραφείο της δεν άσκησε δίωξη εναντίον του, αλλά οι τοπικοί εισαγγελείς πολλών κομητειών, περιλαμβανομένου του Όλμπανι, είχαν ανακοινώσει ότι εξετάζουν την υπόθεση και είχαν ζητήσει να τους δοθούν τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν στη διάρκεια της ανεξάρτητης έρευνας.

Σύμφωνα με το πόρισμα της έρευνας, ο Άντριου Κουόμο θώπευσε, φίλησε ή έκανε ανάρμοστα σχόλια σε γυναίκες, περιλαμβανομένων νυν και πρώην κυβερνητικών υπαλλήλων, ενώ εκδικήθηκε και μία γυναίκα που τον κατηγόρησε για σεξουαλική παρενόχληση.

Ο Κουόμο έχει αρνηθεί ότι έχει πράξει κάτι ανάρμοστο, αν και δήλωσε ότι δέχεται «πλήρως την ευθύνη» για τις κακόγουστες, όπως τις αποκάλεσε ο ίδιος, απόπειρες να δείξει την τρυφερότητά του ή να κάνει χιούμορ.

Όπως και ο πατέρας του, ο Μάριο Κουόμο, ο Άντριου Κουόμο εξελέγη τρεις φορές κυβερνήτης της Νέας Υόρκης.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Οι ΗΠΑ βομβάρδισαν θέσεις τζιχαντιστών στη Νιγηρία τα Χριστούγεννα: «Θα υπάρξουν κι άλλοι νεκροί αν συνεχιστεί η σφαγή χριστιανών» λέει ο Τραμπ
«Είχα προειδοποιήσει ήδη αυτούς τους τρομοκράτες ότι αν δεν σταματούσαν τη σφαγή χριστιανών, θα πλήρωναν ακριβά» λέει ο Τραμπ
Ντόναλντ Τραμπ
10
Ο Πάπας Λέων στο χριστουγεννιάτικο μήνυμά του: «Αναθέτουμε όλη την ευρωπαϊκή ήπειρο στον Πρίγκιπα της Ειρήνης» – Η αναφορά του στη Γάζα και τους πρόσφυγες
«Πώς να μην θυμηθούμε τις σκηνές της Γάζας, οι οποίες εδώ και πολλές εβδομάδες είναι εκτεθειμένες στην βροχή, στον άνεμο και στο κρύο, αλλά και εκείνες τόσων άλλων προσφύγων κάθε ηπείρου» ανέφερε ο πάπας
πάπας λέων
Χριστουγεννιάτικη επικοινωνία Ζελένσκι με τους Αμερικανούς απεσταλμένους Γουίτκοφ και Κούσνερ για την Ουκρανία - «Ήταν μία καλή συζήτηση»
«Ελπίζω ότι οι συμφωνίες που επιτεύχθηκαν σήμερα με την ευκαιρία των Χριστουγέννων και οι ιδέες που συζητήσαμε θα αποδειχθούν χρήσιμες»
REUTERS