Τρίτη, 30 Απρ.
21oC Αθήνα

Αντζελίνα Τζολί: Σε γκράφιτι του Palombo με ουλές μαστεκτομής – Ηχηρό μήνυμα πρόληψης του καρκίνου

Αντζελίνα Τζολί: Σε γκράφιτι του Palombo με ουλές μαστεκτομής – Ηχηρό μήνυμα πρόληψης του καρκίνου

Για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου του Μαστού, ο καλλιτέχνης του δρόμου, AleXandro Palombo προωθεί την ανάγκη για πρόληψη και ταυτόχρονα απομυθοποιεί τις ουλές στο στήθος, με ένα ρεαλιστικό γκράφιτι. Πρωταγωνίστρια είναι η Αντζελίνα Τζολί με φανερά τα σημάδια της μαστεκτομής της.

Η εικόνα της κοσμεί από το πρωί της Τετάρτης, μία από τις κεντρικές πλατείες του Μιλάνου, την Piazza San Babila, η οποία βρίσκεται στην καρδιά της ιταλικής πόλης. Η Αντζελίνα Τζολί απεικονίζεται με σημάδια μαστεκτομής σε ένα έργο με τίτλο «Love Yourself», που παρουσιάστηκε κατά τη διάρκεια του μήνα, καθώς είναι αφιερωμένος στην πρόληψη του καρκίνου του μαστού.

Όταν η Αντζελίνα Τζολί αποκάλυψε στους New York Times το 2013 ότι είχε υποβληθεί σε διπλή προληπτική μαστεκτομή για να μειώσει τον κίνδυνο καρκίνου, η είδηση ​​να προκάλεσε αίσθηση.

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη aleXsandro Palombo (@alexsandropalombo)

Ο καλλιτέχνης θέλει μέσα από το έργο να εκφράσει τον θαυμασμό του και να υμνήσει την δύναμη και το θάρρος των γυναικών που προχωρούν σε μαστεκτομή, αλλά και να ευαισθητοποιήσει το κοινό για το θέμα, δείχνοντας πως μια τέτοια τομή είναι κάτι φυσικό στο σώμα μιας γυναίκας.

Palombo: O πρωτοπόρος της κοινωνικής τέχνης

Ο Palombo είναι πρωτοπόρος της κοινωνικής τέχνης. Ευαισθητοποιεί για τις ανισότητες, την κοινωνική ένταξη,την διαφορετικότητα, τα δικαιώματα και την ηθική εδώ και 30 χρόνια. 

Τα έργα τέχνης του, αποτυπώνουν την σύγχρονη κοινωνία και τα προβλήματά της με στόχο πάντα να κεντρίσουν το ενδιαφέρον σε κάθε γωνιά του κόσμου.

Το 2015 ο ίδιος καλλιτέχνης είχα καταπιαστεί ξανά με το συγκεκριμένο ζήτημα και είχε δημιουργήσει μία σειρά έργων με τίτλο «SURVIVOR». Απεικόνισε τις ηρωίδες των κινουμένων σχεδίων της Disney, όπως τη Χιονάτη, τη Γιασμίν και την Βίλμα Φλίντστοουν με εμφανή τα σημάδια της μαστεκτομής.

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη aleXsandro Palombo (@alexsandropalombo)

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις