Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Ανυποχώρητος και “πιστός πατριώτης” ο Τραμπ στέλνει χιλιάδες στρατιώτες ενάντια στους μετανάστες! – Video [pics]

Ανυποχώρητος και “πιστός πατριώτης” ο Τραμπ στέλνει χιλιάδες στρατιώτες ενάντια στους μετανάστες! – Video [pics]
φωτογραφία: Reuters

Δυναμικά, όπως συνηθίζει, σχεδιάζει να αντιμετωπίσει και το ζήτημα της εισόδου μεταναστών στις ΗΠΑ ο Ντόναλντ Τραμπ.

Ο πρόεδρος Τραμπ δήλωσε ότι οι ΗΠΑ θα μπορούσαν να στείλουν έως και 15.000 στρατιώτες στα σύνορα με το Μεξικό για να εμποδίσουν την είσοδο σε αμερικανικό έδαφος στο καραβάνι των μεταναστών, που εγκατέλειψαν τις χώρες τους για να γλυτώσουν από τη βία και τη φτώχεια στην Κεντρική Αμερική.

Ως μέτρο σύγκρισης, αυτή τη στιγμή περίπου 15.000 Αμερικανοί στρατιώτες βρίσκονται στο Αφγανιστάν.

https://youtu.be/xu4RxBFjBIs

“Σχετικά με το καραβάνι, ο στρατός μας έχει (ήδη) αναπτυχθεί. Έχουν σταλεί περίπου 5.000, θα αυξηθούν σε 10.000 ή σε 15.000 στρατιώτες” είπε ο Τραμπ από τους κήπους του Λευκού Οίκου.

Ο Αμερικανός πρόεδρος επιτέθηκε εκ νέου στο Μεξικό, το οποίο κατηγορεί ότι δεν σταματά τους χιλιάδες μετανάστες, λίγα 24ωρα πριν από τις κρίσιμες ενδιάμεσες βουλευτικές εκλογές στις ΗΠΑ.

“Η μετανάστευση είναι ένα πολύ σημαντικό θέμα και ένα πολύ επικίνδυνο θέμα” τόνισε λίγο προτού αναχωρήσει από την Ουάσιγκτον για τη Φλόριντα όπου θα παραστεί σε προεκλογική συγκέντρωση.

Έως σήμερα, στο πλαίσιο της επιχείρησης με την ονομασία “Πιστός Πατριώτης”, το Πεντάγωνο έχει δώσει το πράσινο φως για την ανάπτυξη περίπου 5.200 στρατιωτών στα σύνορα των ΗΠΑ με το Μεξικό, που προστίθενται στα 2.100 μέλη της Εθνοφρουράς που έχουν ήδη κινητοποιηθεί.

Ατελείωτα καραβάνια προσφύγων

Δύο κονβόι, τα οποία αποτελούνται από περίπου 6.000 ανθρώπους από χώρες της Κεντρικής Αμερικής, βρίσκονται στο νότιο Μεξικό και κατευθύνονται προς τη μεθόριο με τις ΗΠΑ όπου οι μετανάστες υπολογίζουν να καταθέσουν αίτημα ασύλου.

Τη Δευτέρα (29.10.2018) εκατοντάδες άνθρωποι, που έφυγαν από τη χώρα τους για να γλιτώσουν από την ανέχεια και τη βία, έπεσαν στα νερά του ποταμού Σουτσιάτε στην Τουκούν Ουμάν, στα σύνορα Γουατεμάλας – Μεξικού, παρακάμπτοντας τα οδοφράγματα της μεξικανικής αστυνομίας.

“Τα καραβάνια αποτελούνται από ανθρώπους και μερικούς πολύ σκληρούς μαχητές”, έγραψε ο Τραμπ στο Twitter.

“Ανταπέδωσαν σκληρά και ακόλαστα στο Μεξικό στα Βόρεια Σύνορα προτού εισβάλουν. Οι τραυματίες Μεξικανοί στρατιώτες δεν μπόρεσαν, ή δεν θέλησαν να σταματήσουν το Καραβάνι. Πρέπει να τους συλλάβουν προτού φθάσουν τα Σύνορά μας αλλά δεν θα το κάνουν”!

“Ο στρατός μας κινητοποιείται αυτή την ώρα στα Νότια Σύνορα. Πολλοί άλλοι στρατιώτες έρχονται”, προειδοποίησε σε άλλο μήνυμα. “ΔΕΝ θα αφήσουμε τα Καραβάνια αυτά, που αποτελούνται επίσης από μερικούς πολύ κακούς γκάνγκστερ και μέλη συμμοριών, να μπουν στις ΗΠΑ. Τα Σύνορά μας είναι ιερά, πρέπει να έρθουν νόμιμα, ΓΥΡΙΣΤΕ ΠΙΣΩ!”.

Προετοιμασία “πολέμου”

Στο μεταξύ, αξιωματούχος των ΗΠΑ, τον οποίο επικαλείται το Reuters, δήλωσε πως το Πεντάγωνο έχει προσδιορίσει περίπου 7.000 στρατιώτες που θα μπορούσαν να αναπτυχθούν στα σύνορα με το Μεξικό αν χρειαστεί.

Ο αξιωματούχος, που μιλούσε υπό τον όρο της ανωνυμίας, είπε πως ο αριθμός αυτός είναι μια αρχική εκτίμηση και μπορεί να αλλάξει.

“Ο συνολικός αριθμός των στρατιωτών που θα αναπτυχθούν θα αλλάζει κάθε μέρα καθώς οι στρατιωτικές δυνάμεις θα εντάσσονται στην περιοχή επιχειρήσεων, αλλά οι αρχικές εκτιμήσεις δείχνουν πως το υπουργείο Άμυνας έχει προσδιορίσει περίπου 7.000 στρατιώτες για να υποστηρίξουν, αν χρειαστεί, την Επιχείρηση Πιστός Πατριώτης”, είπε ο αξιωματούχος.

Στο μεταξύ, περίπου 2.000 μετανάστες κατευθύνονται προς τον βορρά από την πρωτεύουσα του Ελ Σαλβαδόρ.

Οι μετανάστες αναχώρησαν σε δύο ομάδες, περιλαμβανομένων ανδρών και γυναικών με παιδιά στα καροτσάκια και στους ώμους.

Ορισμένοι κρατούσαν σημαίες του Ελ Σαλβαδόρ την ώρα που μοτοσικλετιστές κόρναραν σε υποστήριξη και φώναζαν “ο Θεός μαζί σας”.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ / φωτογραφίες: Reuters

 

 

 

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις