Σάββατο, 25 Μαΐ
27oC Αθήνα

Απάνθρωπες συνθήκες κράτησης του Ναβάλνι καταγγέλλει η σύζυγός του – Δεν τον αφήνουν να πάρει ούτε τα φάρμακά του

Απάνθρωπες συνθήκες κράτησης του Ναβάλνι καταγγέλλει η σύζυγός του – Δεν τον αφήνουν να πάρει ούτε τα φάρμακά του

Συνθήκες «εξόντωσης» του Αλεξέι Ναβάλνι περιγράφει η σύζυγός του Γιούλια, αφού δεν του επιτρέπουν όχι μόνον να πάει στο νοσοκομείο της φυλακής όπου κρατείται παρά το γεγονός ότι ασθενεί, αλλά δεν του δίνουν καν ζεστό νερό!

Με ανάρτησή της στην εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram, η σύζυγος του Αλεξέι Ναβάλνι αναφέρει ότι η διοίκηση της φυλακής ΙΚ-6 απαγορεύει στους δικηγόρους να του παραδώσουν φάρμακα, δεν τον περιθάλπουν και «επίτηδες επιδεινώνουν τις συνθήκες κράτησης».

«Τέσσερις μέρες ζητούσα για να μου δώσουν κι άλλο βραστό νερό. Δεν με πάνε στο νοσοκομείο παρότι το ζητάω. ‘Δεν μπορούμε να σας βάλουμε στην πτέρυγα περίθαλψης επειδή εκεί βρίσκονται οι άρρωστοι με γρίπη, και το μόνο που θα γίνει είναι να κολλήσετε’ μου λένε. Την ίδια στιγμή παίρνουν από το κελί τον συγκρατούμενο μου για μια ημέρα στην πτέρυγα ιατρικής περίθαλψης και μετά τον φέρνουν πίσω», παραθέτει τα λόγια του Ναβάλνι η σύζυγός του.

Σύμφωνα με τη Γιούλια Ναβάλναγια, τον σύζυγό της τον ξυπνούν στις έξι το πρωί και δεν του επιτρέπουν να ξαπλώσει καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, παρότι έχει υψηλό πυρετό τουλάχιστον μια εβδομάδα.

«Τώρα δεν θα απευθυνθώ στον Πούτιν όπως συνήθως. Δεν έχει νόημα. Θα απευθυνθώ στη διοίκηση και στο ιατρικό προσωπικό της φυλακής ΙΚ-6. Είστε άνθρωποι εσείς; Στο σπίτι μετά τη δουλειά, σας περιμένουν οι γονείς, τα παιδιά. Τι έχετε στο κεφάλι σας, πώς ζείτε, χαίρεστε που μολύνατε επίτηδες άνθρωπο, που δεν τον περιθάλπετε, δεν του δίνετε φάρμακα;», έγραψε η Γιούλια Ναβάλναγια στην ανάρτησή της.

Η διοίκηση των φυλακών έστειλε τον Ναβάλνι για δέκατη φορά στην απομόνωση στο διάστημα που κρατείται στις φυλακές. Στις 9 Ιανουαρίου ο δικηγόρος του Βαντίμ Κόμπζεφ είχε δηλώσει ότι ο Ρώσος πολιτικός βρίσκεται στην απομόνωση «με πυρετό, ρίγη και βήχα».

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις