Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Απαρηγόρητη η μητέρα! Πέθανε στον ύπνο η έγκυος κόρη της

Απαρηγόρητη η μητέρα! Πέθανε στον ύπνο η έγκυος κόρη της

Ο αιφνίδιος θάνατος της 25χρονης Samantha Carter ενώ βρισκόταν στον 7ο μήνα της εγκυμοσύνης της άφησε απαρηγόρητη τη μητέρα της.

H 55χρονη Christine Carter διαλύθηκε από τον αιφνίδιο χαμό της 25χρονης κόρης της από το Long Sutton. Η Samantha, που υπέφερε από επιληψία από τα 16, δεν έμαθε ποτέ το φύλο του μωρού της. Η μητέρα της δεν έπαψε ποτέ να θρηνεί τον χαμό της.

Η οικογένειά της ποτέ δεν γνώριζε ότι παραμόνευε ο κίνδυνος του αιφνίδιου θανάτου. Από τότε έχουν περάσει 13 χρόνια. Η Samantha ήταν έγκυος στο πρώτο εγγόνι της Christine. “Η Sam διαγνώστηκε με επιληψία στα 16 της και άρχισε να παθαίνει κρίσεις αλλά μόνο τη νύχτα και ξυπνούσε. Δεν μας ενημέρωσαν ποτέ για τους κινδύνους”.

Η Christine ανοίγεται με αφορμή το βιβλίο της που περιλαμβάνει ποιήματα από την εποχή θανάτου της κόρης της. “Ήταν ο σύζυγός μου και ο γιος μου που τη βρήκαν. Ήξερα ότι κάτι δεν πήγαινε καλά. Δεν μου είχε απαντήσει στα μηνύματα που της έστειλα όπως έκανε πάντα. Έμενε σε απόσταση 2-3 λεπτών οπότε πήγα και είδα σκοτάδι. Το αυτοκίνητό της ήταν παρκαρισμένο. Πήγα και πήρε τον σύζυγο και τον γιο μου να μάθουμε τι συμβαίνει. Βρήκαν τη Sam. Δεν με άφησαν να ανέβω. Όταν μου το είπαν κατέρρευσα. Ήμασταν όλοι συντετριμμένοι”.

Ο ιατροδικαστής είπε στην απαρηγόρητη μητέρα πως η κόρη της πέθανε από SUDEP (ξαφνικό απροσδόκητο θάνατο επιληψίας). Είναι κάτι που επηρεάζει έναν στους 2.000 ανθρώπους. Και λέει ότι αυτό που ήταν το δυσκολότερο ήταν η αιφνίδια φύση του πώς συνέβη.

Το τελευταίο σ’ αγαπώ πριν τον ξαφνικό χαμό

“Δεν ήξερα ότι υπήρχε κίνδυνος θανάτου. Δεν μας είχαν ενημερώσει. Ποτέ δεν είχα ακούσει για το SUDEP. Όταν μου το είπε ο ιατροδικαστής τον ρώτησα τι είναι αυτό. Ήμασταν στο νοσοκομείο πριν από μία εβδομάδα με τη Sam και μας είπαν ότι δεν ήταν σε υψηλό κίνδυνο”.

Η κόρη της δεν φεύγει στιγμή από το μυαλό της. Ούτε και το εγγόνι που δεν αγκάλιασε ποτέ. “Ο πόνος είναι τόσο σκληρός. Δεν μπορείς να σκεφτείς, να λειτουργήσεις. Κάνεις πράγματα για να σταματήσεις να σκέφτεσαι τον πόνο. Δεν γίνεται ευκολότερο. Απλά βρίσκεις στρατηγικές για να αντιμετωπίσεις τον πόνο. Θα ήταν το πρώτο μας εγγόνι. Ήμασταν όλοι ενθουσιασμένοι για το μωρό. Δεν ήξερε ότι ήταν αγοράκι. Της το είχα πει στην αρχή επειδή περπατούσε όπως εγώ όταν ήμουν έγκυος στον αδερφό της. Διάλεγε ονόματα για αγόρι και για κορίτσι. Όταν πέθανε ρωτήσαμε το νοσοκομείο για το φύλο του μωρού. Ήταν αγοράκι οπότε βάλαμε το όνομα Regan δίπλα στο δικό της στον τάφο. Θα ήταν έφηβος τώρα”.

Συγκέντρωνε κρυφά χρήματα για να τη βοηθήσει με τα έξοδα του μωρού της. Της δίνουν παρηγοριά τα τελευταία λόγια στην κόρη της. Της είπε ότι την αγαπούσε. “Η μέρα πριν πεθάνει ήταν πολύ σπάνια. Ήμουν με όλα μου τα παιδιά. Ήταν Παρασκευή και υποτίθεται ότι θα είχα μάθημα αλλά ακυρώθηκε και θα μπορούσα να δουλέψω από το σπίτι. Έστειλα μήνυμα στη Sam και μου είπε ότι θα ερχόταν για φαγητό, όπως και ο γιος μου και η άλλη μου κόρη. Όταν έφευγε μου είπε ότι με αγαπάει και της είπα ότι την αγαπώ πολ. Μου δίνει παρηγοριά γιατί ήταν το πιο υπέροχο απόγευμα”.

Πηγή: Mirror

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις