Κόσμος

Απειλές πολέμου από Πιονγκγιάνγκ και Τραμπ – Το Βερολίνο σε ρόλο “πυροσβέστη”

Το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε τους Βορειοκορεάτες και τους Αμερικανούς να επιδείξουν «αυτοσυγκράτηση» μετά «την κλιμάκωση στις δηλώσεις» ανάμεσα στον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ και την Πιονγκγιάνγκ, που αλληλοαπειλήθηκαν με στρατιωτικά αντίποινα.

«Παρακολουθούμε με τη μεγαλύτερη ανησυχία την κλιμάκωση στις δηλώσεις γύρω από την κορεατική χερσόνησο, η κατάσταση είναι αληθινά σοβαρή. Το να προσθέσουμε τον ήχο από τις στρατιωτικές μπότες σίγουρα δεν θα βελτιώσει τα πράγματα, η στρατιωτική οδός δεν μπορεί να είναι λύση», υπογράμμισε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Μάρτιν Σέφερ.

«Καλούμε συνεπώς όλα τα μέρη να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση», πρόσθεσε.

Ο Ντόναλντ Τραμπ εκτόξευσε απειλές πολέμου εναντίον της Βόρειας Κορέας εξαιτίας των στρατιωτικών φιλοδοξιών της, υποσχόμενος «πυρ και οργή» ενώ ενώ η Πιονγκγιάνγκ δήλωσε πως εξετάζει το ενδεχομενο να εκτοξεύσει πυραύλους προς το αμερικανικό έδαφος της νήσου Γκουάμ.

Οι δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου σηματοδοτουν μια σαφή κλιμάκωση στη ρητορική της Ουάσινγκτον έναντι των βορειοκορεατικών προγραμμάτων για τους βαλλιστικούς πυραύλους και τα πυρηνικά, εξαιτίας των οποίων επιβλήθηκε το περασμένο σαββατοκύριακο στην Πιονγκγιάνγκ μια έβδομη πτυχή κυρώσεων του ΟΗΕ.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ξεκίνησε η κρίσιμη συνάντηση Τραμπ – Ζελένσκι στη Φλόριντα – «Θα έχουμε συμφωνία και θα είναι ισχυρή» λέει ο Αμερικανός πρόεδρος
«Είχαμε τις διαφορές μας αλλά έχουμε προχωρήσει στις διαπραγματεύσεις, με τη βοήθεια του προέδρου θα προχωρήσουμε στην συμφωνία», τονίζει ο Ουκρανός πρόεδρος
Βολοντίμιρ Ζελένσκι και Ντόναλντ Τραμπ
Μπριζίτ Μπαρντό: Η στροφή προς τον ακτιβισμό, η αποστασιοποίηση από τον φεμινισμό και η Μαρίν Λε Πεν ως «σύγχρονη Ιωάννα της Λωραίνης»
Η Μπαρντό προκάλεσε αντιδράσεις λόγω των ακροδεξιών πολιτικών της απόψεων, των σχολίων της για το Ισλάμ και τη μετανάστευση, για την υποκίνηση φυλετικού μίσους αλλά και το ότι αντιτάχθηκε στο κίνημα MeToo
Μπριζίτ Μπαρντό