Τρίτη, 16 Απρ.
19oC Αθήνα

Απειλές Τραμπ στο Ιράν για δοκιμή βαλλιστικού πυραύλου!

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Χθες το είπε ένας σύμβουλός του, απόψε το λέει ο ίδιος. Ο Ντόναλντ Τραμπ παίρνει θέση για τη δοκιμή βαλλιστικού πυραύλου από το Ιράν και λέει πως “τίποτα δεν αποκλείεται” όσον αφορά στην αντίδραση των ΗΠΑ!

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, δήλωσε σήμερα στους δημοσιογράφους ότι «τίποτε» δεν αποκλείεται όσον αφορά την αντίδραση της Ουάσινγκτον στην πρόσφατη δοκιμή βαλλιστικού πυραύλου από το Ιράν.

Ο Τραμπ είπε ότι «δεν έχει αποκλειστεί τίποτα» ερωτηθείς εάν θα εξέταζε τη στρατιωτική επιλογή στο πλαίσιο της αντίδρασης στη δοκιμή της Ισλαμικής Δημοκρατίας.

Μάλιστα, με δύο tweets, ο Ντόναλντ Τραμπ επιτίθεται στο Ιράν και αναφέρει πως θα έπρεπε να είναι ευγνώμονες στις ΗΠΑ για το Iran Deal, το οποίο όπως αναφέρει τους απέφερε 150 εκατομμύρια δολάρια και ουσιαστικά τους έσωσε όταν ήταν στο χείλος του γκρεμού…

Δείτε τα tweets

 

Η Τεχεράνη κατήγγειλε τις προειδοποιήσεις της Ουάσινγκτον, χαρακτηρίζοντάς τις «προκλητικές». Η ένταση μεταξύ της Τεχεράνης και της Ουάσινγκτον, οι οποίες διέκοψαν τις διπλωματικές τους σχέσεις το 1980, λίγο καιρό μετά την ισλαμική επανάσταση το 1979, βρίσκονται σε τροχιά επιδείνωσης μετά την ανάληψη των καθηκόντων του Τραμπ την 20ή Ιανουαρίου.

Να υπενθυμίσουμε εδώ πως χθες, ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Προέδρου Τραμπ, Michael Flynn, ανακοίνωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες βάζουν στο μικροσκόπιο το Ιράν και οι Αρχές θα έχουν στραμμένα τα βλέμματα στη χώρα, λόγω της πρόσφατης πυραυλικής δοκιμής και την επίθεση σε στρατιωτικό πλοίο της Σαουδικής Αραβίας από μαχητές Houthi στην Υεμένη.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε