Κόσμος

Απειλούσαν τους δικαστές του στρατιώτη που σκότωσε τον τραυματισμένο Παλαιστίνιο [pics, vid]

Δυο άτομα, τα οποία απειλούσαν μέσω social media, τους δικαστές του Ισραηλινού στρατιώτη που σκότωσε τον τραυματισμένο Παλαιστίνιο συνελήφθησαν από τις Ισραηλινές Αρχές. Ο Μίκι Ρόζενφελντ εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε ότι ένας άνδρας συνελήφθη στην Ιερουσαλήμ και μια γυναίκα στη Κίριατ Γκατ, τα σχόλια των οποίων στο Facebook αποτελούν «υποκίνηση σε βία» κατά των δικαστών.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Το δικαστήριο έκρινε χθες (04-01-2017) ότι ο στρατιώτης είναι ένοχος για τον φόνο του Παλαιστίνιου. Τώρα κινδυνεύει να καταδικαστεί ως και σε 20 χρόνια κάθειρξη, αν και οι ειδικοί αναμένουν ότι η ποινή του θα είναι πολύ πιο επιεικής. Η ποινή του λοχία αναμένεται να ανακοινωθεί τις επόμενες εβδομάδες.

Το σοκαριστικό περιστατικό είχε συμβεί τον Μάρτιο του 2016, στο κατεχόμενο παλαιστινιακό έδαφος της Δυτικής Όχθης. Ο Ισραηλινός είχε εκτελέσει τον Παλαιστίνιο, που είχε επιτεθεί με μαχαίρι κατά στρατιωτών στη Χεβρώνα και είχε πέσει τραυματισμένος στο έδαφος, πυροβολώντας τον στο κεφάλι. 

Ο ίδιος κατά τη διάρκεια της δίκης υποστήριξε ότι το έκανε γιατί πίστευε ότι το θύμα φορούσε γιλέκο με εκρηκτικά και θα ανατιναζόταν, χωρίς ωστόσο να πείσει το δικαστήριο. Ένας άλλος στρατιώτης που ήταν μάρτυρας στη δίκη κατέθεσε ότι ο δράστης του είπε: “Μαχαίρωσαν τους φίλους μου και προσπάθησαν να τους σκοτώσουν. Του αξίζει να πεθάνει”.

Νωρίτερα η οικογένεια του θύματος είχε δηλώσει πως το μόνο που θα την ικανοποιήσει είναι αν καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη. “Πρέπει να καταδικαστεί από αυτό το δικαστήριο με τον τρόπο που συμπεριφέρονται στους Παλαιστίνιους… βασανιστήρια μέχρι να πεθάνει και να καταλήξει νεκρός σε ένα ψυγείο” είπε ο πατέρας του.

Η συγκεκριμένη υπόθεση, είναι μία από τις πολλές εντός του 2016, κατά την οποία ισραηλινές δυνάμεις σκότωσαν ανήλικους Παλαιστινίους.

Δείτε στο βίντεο την σοκαριστική εκτέλεση – ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ

Με πληροφορίες ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τραμπ για τα Στενά του Ορμούζ: «Δεν θα υπάρχουν διόδια, εκτός αν είναι από τις ΗΠΑ» – Τα «αγκάθια» των συνομιλιών στην Ελβετία
Στην Ελβετία θα συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Τζει Ντι Βανς και την ιρανική αντιπροσωπεία να προσπαθούν να βρουν τη χρυσή τομή για την μόνιμη εκεχειρία
FILE PHOTO: A drone view of vessels anchored in the Strait of Hormuz as seen from Musandam, Oman, June 8, 2026. REUTERS/Stringer/File Photo
«Ανοιχτά τα Στενά του Ορμούζ» επιμένει ο αμερικανικός στρατός – Συνεχίζεται το διπλωματικό «θρίλερ»
Την ίδια ώρα συνεχίζονται οι «προπαρασκευαστικές» συνομιλίες μεταξύ διπλωματών στο Μπούργκενστοκ κοντά στην Λουκέρνη με στόχο την διατήρηση του διαλόγου επί την προκαταρκτικής συμφωνίας ανάμεσα στις ΗΠΑ και το Ιράν
Vessels in the Strait of Hormuz near the beach of Bandar Abbas, Iran, June 17, 2026. Amirhosein Khorgooi/ISNA/via WANA (West Asia News Agency)/Handout via REUTERS ATTENTION EDITORS - THIS PICTURE WAS PROVIDED BY A THIRD PARTY. ISRAEL OUT. NO COMMERCIAL OR EDITORIAL SALES IN ISRAEL. NO ACCESS FOR ISRAELI MEDIA. NO USE BBC PERSIAN. NO USE VOA PERSIAN. NO USE MANOTO. NO USE IRAN INTERNATIONAL. NO USE RADIO FARDA. DIGITAL: NO USE BBC PERSIAN. NO USE VOA PERSIAN. NO USE MANOTO. NO USE IRAN INTERNATIONAL. NO USE RADIO FARDA.