Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Απελπισία στην Τουρκία με την κατάρρευση της λίρας: «Δεν πάει άλλο, δεν θέλω να ζητιανεύω»

Απελπισία στην Τουρκία με την κατάρρευση της λίρας: «Δεν πάει άλλο, δεν θέλω να ζητιανεύω»
Πηγή φωτογραφίας: Reuters (Αρχείου)

Σε απόγνωση βρίσκονται στην Τουρκία με τις δραματικές συνέπειες που έφερε η «ελεύθερη πτώση» της τουρκικής λίρας, με τους πολίτες να αναρωτιούνται τι μέλλει γενέσθαι με την φτώχεια που μαστίζει τη χώρα. Τουρκικά ΜΜΕ μεταδίδουν σκηνές από απελπισμένους πολίτες στις αγορές και σχολιάζουν πόσο δυσκολεύεται πλέον η ζωή τους. 

«Έχω  πάθει σοκ. Την περασμένη εβδομάδα αυτά τα αβγά ήταν 14 λίρες, τώρα ανέβηκαν στις 16 λίρες. Κάθε εβδομάδα βλέπουμε αυξήσεις 3, 4, 5 λίρες. Τι συμβαίνει; Τι είναι αυτό; Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση», αναφέρει χαρακτηριστικά μια κάτοικος.

«Τι είναι αυτό; Tι συμβαίνει στην Τουρκία; Δεν κατηγορούμε τον Ερντογάν όμως. Tι συνέβη και η οικονομία πήγε τόσο χάλια; Έχω τρία παιδιά, το μικρότερο 4 ετών και αναγκάζομαι να το κλειδώνω και να το αφήνω μόνο του για να πηγαίνω να εργαστώ στα σπίτια. Δεν έχω κανέναν!!», ήταν η δραματική έκκληση μιας άλλης κατοίκου

Ενώ μια τρίτη γυναίκα σε κατάσταση απελπισίας δήλωσε : «Τι θα κάνουμε δεν θέλω να ζητιανεύω..»

Την ίδια ώρα όμως το τηλεοπτικό δίκτυο Haber ασχολείται με τις βάσεις των ΗΠΑ στην ελληνική επικράτεια, ενώ ισχυρίστηκε πως η Ελλάδα άρχισε να στέλνει στρατιώτες στην Δυτική Θράκη. «Oι ΗΠΑ πραγματοποιούν τη μεγαλύτερη στρατιωτική μεταφορά δυνάμεων στην Αλεξανδρούπολη, η οποία απέχει μόλις 50 χιλιόμετρα από τα σύνορα της Τουρκίας. Άλλο ένα στρατιωτικό μεταγωγικό πλοίο έφτασε στην Αλεξανδρούπολη. Έγιναν διαδηλώσεις κάποιων που εναντιώνονται στην παρουσία των ΗΠΑ και έκαψαν σημαίες των ΗΠΑ και της Ε.Ε. Επιπλέον, η Ελλάδα άρχισε να στέλνει στρατιώτες στα τουρκικά χωριά της Δυτικής Θράκης», αναφέρουν. 

Με πληροφορίες από ΣΚΑΪ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις