Τετάρτη, 24 Απρ.
20oC Αθήνα

Απίστευτη προκλητικότητα από τις ΗΠΑ στον ΟΗΕ για του νεκρούς Παλαιστίνιους

Απίστευτη προκλητικότητα από τις ΗΠΑ στον ΟΗΕ για του νεκρούς Παλαιστίνιους

Με την οργή και την αγανάκτηση των Παλαιστινίων, αλλά και του υπόλοιπου κόσμου φαίνεται πως “παίζουν” οι ΗΠΑ. Η πρέσβειρα στον ΟΗΕ Νίκι Χέιλι δήλωσε πως το Ισραήλ επέδειξε… “αυτοσυγκράτηση” την Δευτέρα (14.05.2018), δολοφονώντας εν ψυχρώ 60 ανθρώπους, μεταξύ των οποίων και μικρά παιδιά.

Συνεχίζοντας το ίδιο “τροπάρι” ΗΠΑ και Ισραήλ, καταδίκασε σθεναρά τη συμπεριφορά της Χαμάς, την οποία και κατέδειξε ως υπεύθυνη για όσα έγινα.

«Καμία χώρα σε αυτήν την αίθουσα δεν θα ενεργούσε με μεγαλύτερη αυτοσυγκράτηση όσο το Ισραήλ.Η Χαμάς είναι ικανοποιημένη από τα αποτελέσματα χθες» διαβεβαίωσε η Χέιλι, τονίζοντας ότι η στάση της παλαιστινιακής οργάνωσης υποδαυλίζει τη βία εδώ και χρόνια, «πολύ πριν οι ΗΠΑ αποφασίσουν να μεταφέρουν την πρεσβεία τους» στην Ιερουσαλήμ.

«Οι ΗΠΑ εκφράζουν τη λύπη τους για τους θανάτους όμως υπάρχει πολλή βία στην περιοχή» συμπλήρωσε η Αμερικανίδα αξιωματούχος επισημαίνοντας ότι λυπάται διότι το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ δεν συζητά αρκετά σχετικά με τις ενέργειες του Ιράν στη Συρία και την Υεμένη.

“Μπλόκο” στην υιοθέτηση ψηφίσματος για τη Γάζα

Νωρίτερα οι ΗΠΑ εμπόδισαν την υιοθέτηση από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ενός ψηφίσματος που καλούσε να διενεργηθεί ανεξάρτητη έρευνα για τα πολυαίμακτα επεισόδια της Δευτέρας στη Λωρίδα της Γάζας, ανέφεραν διπλωματικές πηγές.

Το σχέδιο ψηφίσματος, το οποίο περιήλθε στην κατοχή του Γαλλικού Πρακτορείου, καταδίκαζε επίσης τα πυρά ανδρών του ισραηλινού στρατού που προκάλεσαν τον θάνατο δεκάδων Παλαιστίνιων αμάχων.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις